Сериозен риск от загуба на средства по ОПОС. Това отчете

...
Сериозен риск от загуба на средства по ОПОС. Това отчете
Коментари Харесай

30 млн. лв. от околна среда прехвърлени за украинските бежанци

Сериозен риск от загуба на средства по ОПОС. Това регистрира екоминистърът Росица Карамфилова пред отрасловата парламентарна комисия. Полагат се обилни старания и забавянето в усвояването ще се компенсира, съгласно думите й.

30 милиона лв. от околна среда са трансферирани към прехрана на украинските бежанци . Най-сериозен прогрес има в бранш " Води ". С групови старания, съгласно Карамфилова, рисковете от загуба на средства могат да бъдат сведени до най-малко.

По над 200 преписки дневно са във фокуса на Министерство на околната среда и водите . Има закъснение във ВиК плановете. Работи се интензивно с Министерство на регионалното развитие и Министерство на земеделието и храните. Стана ясно още, че за регистрация на кладенци се изисква единствено заявление, а не скици и нотариални актове. Министърът увери депутатите, че Министерство на околната среда и водите се бори интензивно с фините прахови частици и отделя внимание на непорочност на атмосферния въздух. Иначе Автомагистрала " Струма би трябвало да дава отговор на екологичното законодателство, съгласно министър Карамфилова. Тази тематика е извънредно значима, акцентира тя. Министерството е придвижило нещата напред, по думите й. Следваме нормите на Европейска комисия, следваме буквата и думата на закона, увери екоминистърът.

Младен Шишков от ГЕРБ съобщи: " Важно е да запазим живота на дългоопашатата костенрука и дългоухия нощник, само че по-важно е да запазим живота на хората ". Има природозащитни цели и по-късно стои планът, посочи Росица Карамфилова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР