Сериозен ръст на жилищните застраховки у нас. Според брокерите интересът

...
Сериозен ръст на жилищните застраховки у нас. Според брокерите интересът
Коментари Харесай

Колко струва застраховката на двустаен апартамент

Сериозен растеж на жилищните застраховки у нас.

Според брокерите ползата към тях се следи нормално след естествени бедствия, както при наводнението в Карлово от предходната година, по този начин и в този момент след разрушителното земетресение в Турция този месец.

Много хора обаче не могат да си разрешат застраховка на жилището и се надяват да не им се постанова да търсят помощ или обезщетение.

През последните седмици от ден на ден русенци търсят разновидности да застраховат имуществото си. Застрахователите изясняват, че хората желаят сигурност и успокоение.

„ По-скоро не ги тормозят наводненията, а земетресенията.  Земетресението не го водят тъкмо естествено злополучие, а естествено събитие, по тази причина при всеки един осигурител рискът „ земетресение “ е настрана “, съобщи Евгения Иванова, осигурителен брокер пред Българска национална телевизия.

В случай на риск притежателят е задължен документално да уведоми застрахователното сдружение в тридневен период.

„ Завежда се рекламация. От момента, в който са подадени всички документи, тече 15-дневен период.  До 30 дни най-много се е случвало да се изплати застрахователно обезщетение “, сподели още Евгения Иванова.

Годишната застраховка за двустайно жилище с пазарна цена от 60 000 лв. и застраховка на мебели и техника за не повече от 8000 лева е към 70 лв..
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР