Серина Уилямс смята, че липсата на много от звездите на

...
Серина Уилямс смята, че липсата на много от звездите на
Коментари Харесай

Серина със силни думи US Open, COVID-19 и историческия момент, в който сме

Серина Уилямс счита, че неналичието на доста от звездите на WTA на идния US Open няма да омаловажи спечелването на купата. В Ню Йорк няма да играят 6 тенисистки от Топ 10, отпред с първите две в ранглистата - Ашли Барти и Симона Халеп, както и миналогодишната шампионка Бианка Андрееску. Според Уилямс обаче това няма да отнеме от значимостта на трофея.

„ Все още би трябвало да спечелиш седем мача, без значение кой е против теб. Ако спечелиш купата, би трябвало да си горделив със себе си поради това, че си триумфирал в тези ненормални условия – без почитатели и с всички тези правила и ограничавания. Това ще бъде доста съществено психическо тестване “ сподели носителката на 23 трофеи от Големия шлем на конференцията преди старта на Western & Southern Open.

Уилямс показа също, че е наела къща в Ню Йорк, вместо да отседне в квалифицирания за играчите хотел. Тя е направила това, защото се опасява от евентуални опасности за здравето си.

„ Имам здравословни проблеми и не ми се желае да се заразя с Covid-19, или в случай че въпреки всичко се случи, бих желал да премине по-леко. Предвид проблемите ми с белите дробове взех решение, че оставането в хотела би било прекомерно рисковано за мен. В къща контролът е по-лесен, а аз нуждая се да съм оптимално спокойна и съсредоточена, с цел да играя добре “ показа още 6-кратната шампионка на US Open.

„ Тази година е специфична. Това е нещо, с което не сме се сблъсквали до момента. Изживяваме исторически миг, от който би трябвало да извлечем поучения “ приключи американката.

В първия си мач на Western & Southern Open Серина Уилямс ще играе против победителката от мача сред Аранча Рус или Алисън Ван Уитванк..
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР