Серина Уилямс е сред най-известните и богати спортисти в света.

...
Серина Уилямс е сред най-известните и богати спортисти в света.
Коментари Харесай

Тайната на Серина Уилямс за справяне с напрегнати ситуации

Серина Уилямс е измежду най-известните и богати спортисти в света. Но с цел да стигне там, където е през днешния ден, ѝ се е наложило да мине през доста тествания.

Забележително е, че даже в най-важните си мачове американката съумява да резервира успокоение и да не се поддаде на напрежението. Как го реализира? Според BBC тайната ѝ се крие в потреблението на техниката " the quiet eye " ( " тихото око " - бел.ред). А точно - дълъг, концентриран взор, ориентиран единствено към топката, преди, по време на и след удара. Докато новобранците в тениса постоянно местят очите си на всички места по терена, огромните звезди знаят, че би трябвало да се концентрират единствено върху топката.

Смисълът на тази техника е малко по-дълбок от очевидното. Той се корени в способността да можеш да се посветиш единствено на едно нещо в миг на стрес. И по този начин да останеш с чисто схващане.

" Ако изоставаш в един мач, е извънредно значимо да си спокоен. Това върша и аз - в случай че изгубвам, се старая оптимално да се успокоя. Фокусирам единствено върху идната точка, след това върху идната - мисля за тях една по една ", споделя Уилямс.

Съветът ѝ може да се приложи за всяка напрегната обстановка, даже в нея да няма действителна топка или точка - просто насочете цялото си внимание върху един проблем, решете го и чак по-късно се насочете към идващия. Така стресът няма да ви завладее и ще останете в надзор на обстановката.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР