Серина Уилямс беше принуден да отсъства за над година от

...
Серина Уилямс беше принуден да отсъства за над година от
Коментари Харесай

Обратно в голямата игра: Серина Уилямс записа първата си победа от 15 месеца насам!

Серина Уилямс беше заставен да отсъства за над година от кортовете, откакто претърпя неприятно рухване на миналогодишния Уимбълдън и получи сериозна контузия в региона на бедрото. Легендарната тенисистка обаче нямаше желание да приключва кариерата си и през предишния месец направи своето дълго чакано завръщане на " свещената трева ", единствено че позволи проваляне още на старта от международната номер 113 Хармони Тан. Това още веднъж повдигна тематиката за вероятно отричане на 23-кратната шампионка от Шлема, която към този момент беше изгубила позицията си в международната класация и не изглеждаше, че може да бъде конкурентна на младите състезателки.

Самата Серина пък тогава показа, че не знае дали е изиграла последния си професионален мач в живота, но единствено няколко седмици по-късно стана ясно, че ще вземе присъединяване на конкуренциите в Торонто и Синсинати. Изглежда въпросното решение е било изцяло обосновано, тъй като през днешния ден американката подсети за най-хубавите си изяви на корта и пречупи съпротивата на квалификантката Нурия Парисас-Диас с крайното 6:3 6:4, с цел да си обезпечи място във втория кръг, където по всяка възможност ще премери сили с поставената под номер 12 - Белинда Бенчич.

Бившата номер едно стартира на високи обороти и атакуваше неубедителните втори подавания на испанката. Уилямс играеше стъпила доста във вътрешността в рамките на корта и нейната присъща експанзия я води до преднина от ранен пробив. Парисас-Диас обаче демонстрираше забележително майсторство в отбрана и изцяло устояваше на високото движение, като неколкократно отвърна сполучливо съперничката си и реализира подобаващ рибрейк. Нещата се движеха равностойно до 4:3 в интерес на огромната шампионка, когато тя пласира поредност от уинъри и този път се откъсна уверено в резултата, прибавяйки откриващия сет към актива си.

Втората част продължи цели 79 минути и ни предложи тенис на доста високо равнище. Продължителните разигравания изобилстваха, а ветеранката показва забележително напредване по-корта и постоянно обръщаше разигравания от привидно невъзможни позиции. Аутсайдерката по никакъв метод не оставаше длъжна на страхотните отигравания от другата страна на мрежата и все по-често поемаше самодейността. Всъщност точно испанката бе състезателката с надалеч повече шансове и имаше половин дузина точки за пробив, единствено че пропусна всяка една от тях и най-после мощта на Уилямс взе връх, с цел да станем очевидци на нейната дебютна победа за сезона.

SHE`S BACK!
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР