Сериите на регистрационните номера за автомобили в област Пловдив вероятно

...
Сериите на регистрационните номера за автомобили в област Пловдив вероятно
Коментари Харесай

Читател на Марица алармира: Свършват номерата за пловдивск...

Сериите на регистрационните номера за коли в област Пловдив евентуално ще се изчерпат до края на идната година, поради възходящия ритъм на новорегистрирани МПС в региона, сигнализира четец на " Марица ". По думите му, това ще докара до нова " милиционерска главоблъсканица " с потребността от измислянето на нов код за Пловдив, който да размени в този момент съществуващия РВ. " Вероятно бъдещият би бил " РМ " по образеца на столицата София, които през 2014 година замениха втората писмен знак от своя втори привършен код СА със идната поред писмен знак - " Сухопътни войски ", написа нашият четец. 

Той е на мнение, че с цел да се избегне толкоз скорошната потребност от смяна на регионалният код на Пловдив, от КАТ би трябвало да последват образеца на своите сътрудници в " Пътна полиция " в столицата, които през март тази година взели решение на локално равнище, с което разширили обсега на вероятните буквени комбинации с прибавянето на буквата  Е като втори вероятен знак в сериите на колите, регистрирани в София. 

Чиателят счита, че още време на настоящето буквено обозначение на града ще се даде, като се позволи за най-малко няколко години напред идния проблем с изчерпването на вероятните комбинации, като се прибавят цели нови 9 вероятни серии (АЕ, Вражеска емиграция, КЕ, МЕ, НЕ, РЕ, съдебна експертиза, ТЕ и ХЕ) с втора писмен знак  Е по образеца на столицата София.

" Серия НА за Пловдивска област беше пусната в обращение в края на 2020 година (след средата на ноември месец) - тъкмо 2 години по-късно към този момент са минали още 6 серии, последната е настоящата сега НХ. Иначе казано за интервала 11.2020-11.2022 в КАТ-Пловдив са регистрирани към 70000 ППС и те прогресивно се усилват. С въвеждането по образеца на КАТ-София на втора писмен знак Е в сериите на регистрационните номера се разкриват още цели 9 нови вероятни буквени комбинации, което значи още над 90000 МПС, които ще могат да се записват в Пловдивска област със настоящия код РВ и ще се отсрочи потребността от измислянето на нов регионален код за Пловдив за най-малко още 2 години. Все още има живот в него, който не е за пропускане, тъй като си стана един актуален знак на прелестния ни град към този момент тъкмо 30 години и щом в столицата София още през март тази година вкараха тази опция, то дано и Пловдив град и област се възползват ", написа още нашият четец. 

Неговата прогноза е, че с кода РВ ще могат да се записват още не повече от 30 000 автомобила, т.е. ще се изчерпят след година време. " Това е светотатство, при такава златна опция за още не дребен брой нови вероятни комбинации! ", счита той. 

" Марица " потърсиза коментар началника на КАТ-Пловдив гл. инсп. Йордан Милушев! Очаквайте неговата позиция по проблема! 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР