Серхио Перес спечели вчера Гран При на Сингапур и часове

...
Серхио Перес спечели вчера Гран При на Сингапур и часове
Коментари Харесай

Победителят в Гран При на Сингапур обясни защо е бил наказан

Серхио Перес завоюва през вчерашния ден Гран При на Сингапур и часове след финала резервира успеха, макар че беше осъден с 5 секунди поради нарушаване на разпоредбите за придвижване зад колата на сигурността. Става въпрос за правилото, че водачът на колоната би трябвало да се движи в границите на 10 дължини на автомобила зад колата на сигурността, т.е да не изостава прекалено много. Перес не го направи и беше осъден.

След като стана ясно, че Серхио ще получи единствено едно наказване, а не две, както се очакваше, той изясни държанието си зад колата на сигурността.

Снимка: БГНЕС  Победителят в Гран При на Сингапур изясни за какво е бил осъден
„ Получи се неразбирателство – беше безапелационен мексиканският водач на Red Bull. – На секторите от пистата, където можех да съм покрай колата на сигурността, тя вървеше доста постепенно. А там, където нямах тази опция, колата на сигурността поддържаше доста висока скорост. Така и не съумях да схвана този темп. Но изискванията на пистата бяха доста сложни, изключително във финалния бранш на пистата беше просто невероятно да съм покрай колата на сигурността. ”

Перес завоюва успеха след яростно гонене от страна на Шарл Леклер, като едвам в последните обиколки натискът на водача на Ferrari отслабна. Но триумфът на Серхио пристигна тъкмо в точния момент, защото през втората половина на сезона развиването на автомобила на Red Bull не е по неговия усет по отношение на стила му на пилотиране и международният първенец Макс Верстапен се оправя доста по-успешно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР