Серхио Перес изрази разочарование от представянето си в Гран при

...
Серхио Перес изрази разочарование от представянето си в Гран при
Коментари Харесай

Перес недоволен след шестото място на Силвърстоун

Серхио Перес изрази отчаяние от представянето си в Гран при на Англия, където съотборникът му в Ред Бул Макс Ферстапен завоюва шестата си поредна победа, с цел да обезпечи задатък от 99 точки в шампионата на Формула 1.

" Нищо не проработи “, сподели мексиканецът пред кореспонденти, откакто приключи шести на пистата Силвърстоун.

" Имах страховит старт, само че по-късно бях избутан от Естебан Окон от Aлпин в първа обиколка и изгубих позиции, вместо да печеля, тъй че това просто направи надпреварата по-трудно. Дадохме всичко и направихме каквото можахме, само че очевидно не беше задоволително ", сподели още Перес. 

Мексиканецът остава най-близкият противник на Ферстапен и макар превъзходството на двойния международен първенец, той съумя да усили дистанцията сред себе си и Фернандо Алонсо от Астън Мартин, който в този момент изостава с 19 точки.

Ред Бул завоюва всяко съревнование през този сезон и успеха на Ферстапен беше рекордна 11-а поредна за тима, датираща от миналогодишния край в Абу Даби.

Перес стартира годината мощно с две победи в четири надпревари, само че приключи единствено два пъти на подиума в последните си шест старта. Той също по този начин не съумя да се класира в топ 10 в последните си пет надпревари. Това докара до спекулации за бъдещето му, макар че шефът на тима Кристиан Хорнер сподели предишния уикенд в Австрия, че мексиканецът към момента има цялостното доверие на Ред Бул.

" Имам цялостна поддръжка от тима, душевен съм доста мощен и знам, че ще преодолея тези проблеми и ще обърна сезона си. Темпото е налице и към момента мога да се върна там, където би трябвало да бъда ", сподели Перес.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР