Серхио Перес има договор да кара за Ред Бул във

...
Серхио Перес има договор да кара за Ред Бул във
Коментари Харесай

Серхио Перес обявява оттеглянето си от Формула 1 в Мексико?

Серхио Перес има контракт да кара за Ред Бул във Формула 1 и следващата година, само че надали някой може към днешна дата да съобщи сигурно, че мексиканецът ще остане в отбора. Съветникът на Ред Бул лекар Хелмут Марко на няколко пъти към този момент разяснява остро Перес и представянето му в последните надпревари и това в допълнение ускорява подозренията.

Според последните клюки в Мексико, има сериозна възможност Перес да разгласи в границите на домашното си съревнование, че е решил да постави завършек на кариерата си във Формула 1 и в на финала на сезона да напусне спорта. Слухът потегли след приключване на информация от Escuderia Telmex - организацията, през която минават съществена част от спонсорските пари, които влизат с Перес в Ред Бул. Информацията идва от почитан чиновник в Escuderia Telmex, който е споделил това по време на вечеря след тест на спортни коли на локална писта.

Това докара до последваща доза спекулации, зад които обаче стоят анонимни източници в Ред Бул и най-важната е, че шефовете на отбора към този момент са уведомили Перес, че договорът му за 2024 ще бъде анулиран, макар непрекъснатите пояснения пред медиите, че контрактът му ще бъде почетен. Също по този начин се счита, че предвид на представянето на Перес този сезон и неналичието на свободни места в колоната, мексиканецът на процедура няма късмет да остане във Формула 1.

А в няколко мексикански медии към този момент се появиха цитати на Перес, съгласно които, когато той напусне спорта, ще се отдаде на фамилията си, а няма да се пробва да продължи кариерата си в различен шампионат - да вземем за пример WEC.

Предполага се, че от Ред Бул са съобщили решението си на Перес по време на Гран При на Япония, което изяснява и интензивността на мениджмънта на Чеко и на Escuderia Telmex на трансферния пазар в последните две седмици, само че към този момент без резултат. А и разновидностите не са доста - в Уилямс може да има едно място, в случай че Логан Сарджънт не се пребори за позицията и вероятно Ланс Строл може да не е титуляр в Астън Мартин, само че същинското систематизиране тук-там във Формула 1 към този момент завърши.

 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР