Серхи Бругера ще бъде новият треньор на Жо-Вилфред Цонга за

...
Серхи Бругера ще бъде новият треньор на Жо-Вилфред Цонга за
Коментари Харесай

Серхи Бругера е новият треньор на Жо-Вилфред Цонга

Серхи Бругера ще бъде новият треньор на Жо-Вилфред Цонга за сезон 2019, оповестява вестник „ Марка “. Бившият повторен победител на Ролан Гарос ще съвместява уговорките си към Цонга с работата си като треньор на Испания в новия формат на „ Купа Дейвис “.

Френският деец се завърна на корта през септември след тежка интервенция на лявото коляно. Цонга изигра единствено 11 мача през 2018 година и бе отвън игра от месец февруари, заради което се свлече до номер 259 в международната класация. В щаба на французина остава и сънародникът му Тиери Асион, който ще оказва помощ на Бругера.

Цонга ще бъде едно от основните настоящи лица през този уикенд във финала за „ Купа Дейвис “, откакто капитанът Яник Ноа взе решението да заложи на него и на Жереми Шарди в днешните дуели на сингъл.

Ноа разкри и любопитна информация за съперничеството си с Бьорн Борг през 80-те години на ХХ-и век:

„ Винаги губех от него и се усещах изцяло беззащитен. През 1980 година играхме в 4 ч. следобяд на US Open. Загубих с 6-3 6-3 6-0 и още същата вечер хванах самолета за у дома. Температурата бе 45 градуса. До резултат 6-3 4-1 към този момент бях сменил фланелката си 4 пъти. Погледнах към него и видях, че той даже не се потеше! “

TennisKafe.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР