Сергий Волина, командващ 36-а бригада на украинските морски пехотинци, която

...
Сергий Волина, командващ 36-а бригада на украинските морски пехотинци, която
Коментари Харесай

Украински майор от Мариупол моли папата: Помогнете да спасим хората, тук е адът

Сергий Волина, командващ 36-а бригада на украинските морски пехотинци, която е под обсадата на съветските елементи в Мариупол, написа писмо до папа Франциск, с цел да моли той да се намеси за спасяването на популацията.

„ Цивилните хора са на края на силите си. Ваше Светейшество, обръщам се към Вас, с цел да желая помощ. Дойде моментът, в който молитвите към този момент не са задоволителни. Помогнете да спасим хората, занесете истината до света, помогнете да евакуираме хората и да спасим техните животи от ръцете на Сатана, който желае да изгори всички живи същества”, писа Волина.

Според италианските медии в писмото си той споделя и какви са изискванията, при които се намират воюващите в бункерите. „ Не съм католик, православен съм и имам вяра в Бог. Знам, че светлината постоянно побеждава мрака. Воювам от 50 дни изцяло обграден и имам време само за яростна борба за всеки метър от обсадения град.

Боец съм, пълководец, който се е заклел във честност към страната си. Готов съм да се боря до края макар смачкващата мощ на врага, макар нечовешките условия на военното поле, непрекъснатия огън на артилерията и неналичието на вода, храна и лекарства”, написа още майорът.

Той добавя, че несъмнено папа Франциск е живял и видял доста. „ Но съм сигурен, че в никакъв случай не сте виждал това, което се случва в Мариупол, тъй като по този начин наподобява пъкълът на земята”. Волина разказва в резюме и ужасите – „ във фабриката деца и новородени живеят в бункер, в апетит и на мраз, всеки ден на мушката на вражеските самолети. Ранените умират всеки ден, тъй като няма медикаменти, вода, храна”, написа още майорът.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР