Сергей Викторович Пугачов е роден на 4 февруари 1963 година

...
Сергей Викторович Пугачов е роден на 4 февруари 1963 година
Коментари Харесай

Пугачов: Путин е готов за ядрена война, но генералите няма да позволят

Сергей Викторович Пугачов е роден на 4 февруари 1963 година в Кострома, Съюз на съветските социалистически републики, някогашен интернационален вложител, държавник, политик, френски жител от съветски генезис.

Доктор на техническите науки, автентичен член на Инженерната Академия, създател на три книги и голям брой научни публикации. От 1991 до 1994 година живее в Съединени американски щати, а от 1994 година – във Франция. Дълго време е един от петимата най-големи лобисти за Русия. Роднина на Елцин, точно Пугачов му показва Владимир Путин, с който има другарски връзки от началото на 90-те години.

През 2009 година изпада в недружелюбност, разгласен е за интернационално търсене с бюлетина от Интерпол. Обвинението е в корист с публични средства. Живее в Ница, Франция, откакто през 2009 година получава френско поданство.

Публикуваме втора част на изявлението на украинския публицист Дмитрий ГОРДОН с Пугачов. Превод - Таня Кольовска.

Той ще нанесе ли нуклеарен удар, кажете?

Сега ще ви кажа нещо доста значимо, извънредно, историческо. Навремето, през 2001 година беше първата среща на Г-8, тогава беше пикът на антиглобализма. Срещата беше в Италия, в Генуа, летях до там с Путин. Имахме голям брой срещи, с Берлускони, с Ширак, с Буш – остарялата армия. Та значи свършва срещата на върха и аз се виждам с Путин. Той беше с едно такова кафяво костюмче, можете да го видите на фотосите – отличаваше се от всички останали ръководители. Беше напряко превъзбуден и аз го запитвам: „ Какво става, какво толкоз ти споделиха? “.

Може и да не си припомням тъкмо, само че ми се коства, че срещата беше отдадена на глада по света, в Африка, селското стопанство, продоволствието – такива неща. И Путин ми споделя: „ Заседанието си върви, а Буш става, хваща ме за ръка и ме води до люка – корабът бе круизен, първокласен, наричаше се „ Еуропиен вижън “. Аз му споделям, че не е доста комфортно, а той ми дава отговор: „ Погледни тези хора – кои са? Какви са? За какво можем ние – аз и ти – да си приказваме с тях? “.

Буш е жив и здрав, американските публицисти могат да го попитат. Аз не знам какво е имал поради, само че Буш споделя на Путин: „ Ти разбираш ли, че единствено ние двамата с теб можем да изменим архитектурата на света. “ Като си давам сметка какъв е британският на Путин, Буш може да е имал поради нещо положително, в смисъл освен за глада, само че и доста други неща. И от този миг, в случай че не се неистина юли 2001 година, стартира тяхната дружба, след това Буш сподели: „ Видях в очите му... “ и така нататък

А по-късно Путин, просто като подарък за Буш, закри базата в Куба. А това беше най-силната база, единствената в онази част на света. И Путин я закри, поради Буш. Без каквито и да било контракти. Но Буш не оцени това, одобри го като нещо обикновено. И тогава Путин го хванаха бесовете: „ Какво говедо! Аз поради него направих това, а той – нищо! “ Така че позволявам – това, което е споделил Буш няма нищо общо с това, което е схванал Путин...

Сергей Викторович, разбирам, само че хайде да опитаме – ще ви задавам съответни въпроси...

...и от този миг той освирепя. Повтаряше като мантра... Вие знаете, че се занимавах с военно-промишления комплекс – имах най-големия в Европа, а може би и в света комплекс за строителство на надводни кораби. Но Путин ми повтаряше: „ Тези неща нямат значение. Не са настоящи. Само атомните подводници имат смисъл, към този момент няма да има друга война “.

Сергей Викторович, хайде да опитаме с съответни въпроси.

Хайде. Аз просто се пробвах да ви кажа тези обстоятелства, с цел да е ясно защо приказваме. Кратка екскурзия от 1999 година до в този момент. Готов съм за съответните въпроси.

Ще стартира ли Путим нуклеарна война?

Не.

Ще бомбардира ли Путин Украйна с тактически нуклеарни ракети?

Разбирате ли, съгласно мен Путин е подготвен да стартира нуклеарна война. Когато споделям не, то е не тъй като Путин ще се опомни, ще се спре. Имам поради, че механически това е невероятно.

Преди години, когато трябваше да оперират Елцин и той съобщи нуклеарното куфарче на Черномирдин, та тогава запитаха Жириновски – нямам визия още ли е жив – беше млад, навирен подобен, много ексцентричен, та го питат: „ Какво мислите, Черномирдин ще върне ли куфарчето на Елцин? “. А той споделя: „ Глупотевини, какво куфарче. Да не си мислите, че нещата могат да станат по този начин?! С някакво копче за натискане. Дори Елцин да каже: „ Започнете нуклеарна война! “ – никой няма да я стартира. Помощниците му въобще няма да го послушат. За какво куфарче приказваме?!

Така че, когато споделям – няма, не споделям, че Путин не го желае. Просто хората към него знаят, че нуклеарната война е край за всички.

Възможно ли е с тактическо нуклеарно оръжие да бомбардират Украйна?

Знам какво е тактическо нуклеарно оръжие. Мисля, че няма да стигнат до там, като имаме поради през какво мина съветската войска в Сирия.

За какво говорите?

Армията води война по този начин, както може. Руската войска мина през Сирия. Що се отнася до завладяването на градове – то не става дума за тактическо нуклеарно оръжие. За да превземе Украйна, през днешния ден на съветската войска й липсва първо: умения, техника, благоприятни условия, военен дух и доста друго. Но в случай че въпреки всичко някой има предпочитание за това – да речем в съветските ръководители, те ще го създадат по този начин, както беше в Сирия – разрушение на градове, да ги сравнят със земята.

Но даже в случай че Путин е подготвен за това – армията няма да го направи. Генералите няма да се съгласят.

Сигурен ли сте в това?

Абсолютно, 100%. Разстоянието сред генералите и Шойгу е по-голямо от това на масата сред Шойгу и Путин.

Добре го казахте. Днес ние виждаме по какъв начин летят бомби към жилищни здания, в Киев, Харков, Херсон. В Харков е напряко ужасно – в сърцето на Европа, на централния площад избухват бомби. Ужас...

Да, видях го.

И вие твърдите, че Путин няма да срине градовете на Украйна?

Да, сигурен съм, да. Ако до края на седмицата... Ние видяхме, че завладяването на Украйна се спъна, целият свят го вижда. Подкрепата за Украйна е толкоз огромна, а глобите против Русия са толкоз съществени, това трансформира настроенията в самата Русия, това е доста значимо, хората в Русия го усещат.

Този тандем е извънредно значим: силата на духа на Украйна и силата на напън против Русия, която руснаците усещат. Не става дума за страсти, за фрагменти от Украйна, където умират напълно млади момчета – Русия е привикнала с това, терористични актове в метрото и така нататък Те не желаят да знаят какво прави Путин. Свикнали са с това, примирили са се, множеството не се впечатляват. Но всичко, което армията можеше да направи, към този момент го направи. Няма да има неща като в Сирия, в Алепо.

Техниката, която употребяват в Украйна – не съм боен специалист, само че поназнайвам някои неща – не е като тази в Сирия: за заличаване на градовете, на мирното население. Това е техника, която се употребява против противниковата войска. Да, инцидентни ракети се забиват в жилищни блокове, само че при 150 хиляди воини и офицери, по последните сводки – безусловно разложени след ученията в Беларус, където единственото, което са правили е да продават гориво на популацията и да жулят водка, нищо не е останало от тази войска. Някаква пасмина идва, само че те въобще не са очаквали, че по този начин ще ги посрещнат. Така че най-страшното, което са могли да създадат – към този момент са го създали, повярвайте ми.

Генералите не са подготвени за нуклеарна война. Нали знаете приказката: „ Генералите довършват предходната си война “. Това не е войната в Сирия, а тази в Афганистан, в Германия. В учебно заведение, в академиите те са изучавали единствено това и каквото можаха да създадат, го направиха. Това може да се позасили, да отслабне, само че да се стигне до нуклеарна война – не.

Путин ще шантажира Запада, ще повтаря: „ Утре ще натисна аленото копче в черното си куфарче “, само че това е краят на Путин, това е краят на Путинова Русия. Няма да се трансформира в севернокорейски водач, само че това е краят му. Благодарение на Украйна.

Сергей Викторович, може ли няколко къси, бързи въпроси? Путин ще влезе ли в Киев?

Зависи от украинската войска, от опълчението. Не ми се има вяра. Като се има поради духа на украинската войска, в случай че не се предадат – не, мисля, че няма да влезе.

Западът ще унищожи ли съветската стопанска система?

Вече я унищожи.

Вече?

Да.

Руснаците ще излязат ли по площадите на градовете си, с цел да стачкуват против политиката на Путин?

Най-много 5000 индивида. Не, няма да излязат.

Значи няма да имат какво да ядат, само че ще си седят по къщите?

Да, по този начин е.

Според вас какъв ще е краят на Путин?

Въпросът ще се реши „ вътрешно “. Както нормално, както постоянно. Историята го демонстрира...

На мястото на Горбачов се предполагаше че ще бъде Григорий Романович, от Ленинград. Къде е той? Няма го. Вътрешни интриги и се появи Горбачов. Горбачов изчезва – появява се Елцин. Ясно е, че Елцин не са го хванали на улицата. След Елцин знаем кой пристигна, да не се появи вследствие на национално въстание, на гражданска война? Не, излезе от кремълски кабинет.

Така че и идната промяна ще стане по същия метод, съгласно съветската традиция. Не е казано, че ще го удушат като Павел Първи. Путин е слаб и нерешителен човек, никой няма да даде гаранции на Путин. Става въпрос за оцеляването на близкото му обграждане, тъй че ми се коства че това ще е тимът на Медведев. Да, Медведев беше измежду почналите войната в Грузия, само че въпреки всичко това са хора, които не са изцапани с кръв, само че също така, когато през 2012 година Медведев беше изхвърлен, а Путин се върна – те изгубиха всичко. Това са хора, които бяха в администрацията, само че с демократични възгледи. Не са от най-близкото обграждане на Путин – тези към този момент са пенсионери.

Сергей Викторович, с помощта на украинската войска и на глобите против Русия, в миг Путин е като притиснат в ъгъла плъх. Според вас, какъв ще е изходът за него – да употребява нуклеарно оръжие, да се простреля, да желае гаранции от Запада?

Мисля, че няма да е единствено едно нещо. Да се простреля – няма да стане, за това би трябвало възприятие за офицерска чест. Няма и съвест. Това се отхвърля.

Да, считам че ще се опита да се контракти, поотделно, с някого, ще изпраща свои хора. Но не мисля, че той е наясно с това, което става. За 20 години той е дресирал хората към него да приказват едно в чакалнята и друго – вътре в кабинета. Когато споделят „ да “, това значи „ не “.

Той не може да осъзнае степента на нещастието, на личната си покруса, въобще не приказвам за Украйна или Русия. Той не схваща, че путинска Русия към този момент я няма. Когато го разбере – а това ще стане след някакъв диалог с някакви хора, та когато разбере, че армията не е с него, спецслужбите не са с него и че всички тези хора просто желаят да се пенсионират и никой да не ги закача – а тях ще ги закачат – ще си намерения за гаранции, само че никой няма да му ги даде.

И въпреки всичко, това ще си бъде дворцов прелом. Само че подобен прелом може да бъде мек и корав и в случай че на власт дойдат най-близките съратници на Путин, те ще би трябвало да го предадат. За да спасят себе си и страната. Цялото му обграждане схваща, че в този момент Путин не коства пукната пара. Цялото му обграждане го схваща. Аз поддържам връзка с доста хора – и по телефона, и по други способи. Ако преди месец хората се бояха да кажат неприятна дума по адрес на най-близкото обграждане на Путин, в този момент те приказват по този начин, както се приказва по площадите на Украйна.

Ще ви задам финален въпрос, ще победи ли Украйна?

Да, сигурен съм. Виждам какво се случва, виждам невероятна мотивация за отбрана на родната земя. Имам родственици в Украйна, които отхвърлят да се изтеглят, това са ми хора, близки по кръв, те не желаят да изоставен страната си. Убедени са, че Украйна ще победи. Аз също имам вяра в това.

Сергей Викторович, благодаря ви за това забавно изявление.

Аз ви благодаря.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР