Сергей Суровикин е командващ руската групировка в Украйна, който преди

...
Сергей Суровикин е командващ руската групировка в Украйна, който преди
Коментари Харесай

Екипът на Навални с разследване: Как ген. Суровикин прави пари от войната с приятел на Путин

Сергей Суровикин е командващ съветската формация в Украйна, който преди този момент е командвал съветските войски в Сирия. Съпругата му Анна Суровикина стана съосновател на Argus SFC в средата на 2000-те. Бизнес сътрудник на брачната половинка на генерала беше Анастасия Мишарина, щерка на заместник-министъра на превоза на Руската федерация, а по-късно стана губернатор на Свердловска област.

През 2011 година Леонид Волков, един от най-близките сътрудници на Навални, който по това време беше член на градската дума на Екатеринбург, упрекна Argus SFC в нелегално приемане на облаги; по-късно съдът изиска тези искове да бъдат оттеглени.

Според екипа на Навални Argus SFC продължава да работи и до през днешния ден, макар че притежателите са се трансформирали. Най-малко от 2018 година Argus SFC е недоходоносен. Но през 2020-2021 година получи 104 милиона рубли заеми от STG Logistics, дъщерно сдружение на Стройтрансгаз на милиардера Генадий Тимченко, което получи позволение за рандеман на фосфатни руди в Сирия. Argus SFC не е изплатил тези заеми досега, съгласно сътрудниците на Навални.

Структурите на Тимченко започнаха да възвръщат производството на фосфатните залежи Аш-Шаркия и Хнейфис през лятото на 2017 година През декември същата година Суровикин, който беше командващ съветските войски в Сирия, рапортува персонално на президента на Руската федерация за освобождението на две залежи на фосфатна руда. Екипът на Навални допуска, че съветската войска също е взела участие в обезпечаването на безвредното премахване на фосфатите от Сирия.

 

Сергей Суровикин е прочут като последовател на тактиката на масирани безразборни офанзиви против инфраструктура. Той беше назначен за пълководец на групировката на съветските войски в Украйна на 8 октомври, в деня на детонацията на Кримския мост. От 10 октомври съветската войска стартира постоянно да обстрелва енергийните обекти на Украйна.

В края на октомври изданието Nestka заяви, че брачната половинка и децата на генерала имат недвижими парцели с обща повърхност от съвсем 500 квадратни метра и приблизителна стойност над 125 милиона рубли. В същото време всички те са регистрирани в Руската федерация в Rosreestr. Скоро Rosreestr като цяло изтри информация за недвижимото имущество на Surovikins.

Министерството на защитата на Руската федерация назначи нов пълководец на нахлуването - и за първи път от началото на войната обществено назова името му. Това беше военачалник от армията Сергей Суровикин, източници на

Meduza, превод Фрог нюз

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР