Сергей Станишев е прав, че не трябва да се връщаме

...
Сергей Станишев е прав, че не трябва да се връщаме
Коментари Харесай

Нинова към Станишев: Кой колективен орган реши да подкрепим Пеевски?

" Сергей Станишев е прав, че не би трябвало да се връщаме обратно и в никакъв случай не сме си разрешавали да се позоваваме на предишното за резултатите си. Аз в никакъв случай не съм си разрешавала да упреквам предшествениците си. Но в случай че продължавате да внушавате погрешни неща с клишета, имам въпроси. Кой групов орган реши да се целувате с Местан на Орлов мост? Това еднолично решение ли беше? Кой групов орган реши да подкрепим Пеевски и кой влезе в парламентарната група и сподели " или гласувате, или пада държавното управление "? Кога в последните три години сте чували такова нещо от който и да е от новото управление на партията или на ПГ? " Това съобщи в словото си пред членовете на Народно събрание на Българска социалистическа партия на неделния пленум водачът на партията Корнелия Нинова. Тя отговори на писмото на 50-те членове на Народно събрание, които всъщнот се оказаха 21 и които желаеха оставката й, написа " Епицентър ".

Ето целия текст на изявлението на Нинова:

 

Споделям отчета, показан от Националния избирателен щаб и Изпълнителното бюро, за представянето ни на локалните избори - положително, само че не задоволително. Можехме повече.

 

Поздравявам ви за полемиката - хубава, с разнообразни отзиви. Самата полемика и това, което става в тази зала е опровергаване на изказванието, че сме еднолична и властническа партия.

 

В коя партия може да се случи това?

 

Видяхте ли по какъв начин мина националното заседание на ГЕРБ за отчитане на изборите? Реч на водача, потупване по рамото на претендентите, 100% ръкопляскания и завърши. Онова е авторитаризъм, а това тук- народна власт.

 

В името на тази народна власт и апелите да не се потушават другите отзиви бих желала да се спра на отчета на нашите 50 приятели и ви приканвам да не го подценяваме от почитание към особеното мнение, само че и поради наличието му.

 

Искам да приказвам по него, тъй като някои въпроси, които те слагат, касаят партията, а не мен или претенденти за кметове и общински съветници.

 

За следващ път в този отчет се твърди, че партията се трансформира от лява в консервативна. Това е факсимиле без наличие.

 

Защо? Кой факт, кое деяние или изявление на някого ни трансформира в консервативна партия, с изключение на едно, което е взето от нейния групов орган?

 

Ние не утвърждаваме Истанбулската спогодба и това ни прави консервативни? Да, европейската левица поддържа джендър идеологията и третия пол - ние не. Така го реши партията.

 

Второто изказване, е че се трансформираме от демократична в властническа и еднолична партия. Никой в никакъв случай не даде и един съответен образец за това, с изключение на един - персоналното ми мнение, че Лаура Кьовеши би трябвало да стане европейски прокурор. Фактът, че през днешния ден дискутираме по този метод и към този момент 10 дни във всички малките екрани приказват хора с друго мнение и позиции- значи, че не сме еднолична партия.

 

Сергей Станишев е прав, че не би трябвало да се връщаме обратно и в никакъв случай не сме си разрешавали да се позоваваме на предишното за резултатите си.

 

Аз в никакъв случай не съм си разрешавала да упреквам предшествениците си.

 

Но в случай че продължавате да внушавате погрешни неща с клишета, имам въпроси. Кой групов орган реши да се целувате с Местан на Орлов мост? Това еднолично решение ли беше? Кой групов орган реши да подкрепим Пеевски и кой влезе в парламентарната група и сподели " или гласувате, или пада държавното управление "? Кога в последните три години сте чували такова нещо от който и да е от новото управление на партията или на ПГ?

Третото изказване, което е обезпокоително за партията - че от национална, програмна и всеобща се трансформираме в районна и местна.

 

Това изрично не дава отговор на обстоятелствата. Ние сме втората по величина и мощ парламентарна партия. Ние имаме своето посланичество в други национални самостоятелни органи - Комисия за защита на конкуренцията, КЕВР и ЦИК.

 

Коя районна партия има такова посланичество на национално ниво? Ние сме национална и всеобща партия и изказванието, че се трансформираме в районна не дава отговор на истината. Това е подправена вест.

Следващото обезпокоително изказване. Твърди се- не е имало национална акция за Местни избори 2019 година и не е имало леви послания. Това демонстрира, че не сте взели участие в акцията. В залата участват доста кметове. Нека те да кажат дали е имало нещо друго с изключение на леви политики в цялата акция, тъй като бяхме дружно. Твърди се, че нямало политики за опазването на здравето. Нямаше среща и нямаше прессъобщение, в което да не се е говорило по тази тематика.

 

В медиите има 748 заглавия - общинските и държавни лечебни заведения няма да са търговски сдружения. Това осъществяване ли е на националната стратегия на Българска социалистическа партия? 269 изявления за политика за младежи и фамилии, детски градини, общинска политика за жилища и доста други. Повече от 593 изявления за комунални услуги.

 

В писмото се твърди и че " Визия за България " не се е трансформирала във визия за всяка община. Моля персоналните си спорове да не решаваме на гърба на хората, които поставиха големи старания и нямаше община, в която да намаше визия за развиването й. Нося част от тях, тъй като са впечатляващи, образец е Оряхово - 19 страници от огромната национална политика до най-малкия подробност. Другари, подписали писмото, не обиждайте труда на тези хора!

В писмото се твърди, че сме се позовали на политиката на десните за инфраструктурата и налозите. Единственото дясно нещо, което е направила партията през годините е да вкара плоския налог. Изключително лява политика е да се ангажираме, че няма да усилваме локалните налози и такси, ще създадем облекчения за млади фамилии, които желаят да открият личен бизнес, ще сътворяваме финансови облекчения за първо жилище.

 

От по кое време данъчната политика не ни е приоритет и се счита за извънреден приоритет на десните политици? Ние единствено след дни ще внесем в Народното събрание предложение за анулация на плоския налог и въвеждане на напредничав. Това дясна политика ли е?

Следващият обезпокоителен мотив е, че съдружната ни политика е сбъркана и формулата " Всички против ГЕРБ " не е сработила.

 

Припомням, че тази форма е призната от Народно събрание на Българска социалистическа партия. Твърдението, че са правени несъответствуващи обединения също одобрявам за засегнатост към локалните структури. Обратно на мнението, че сме властническа партия, ние ви дадохме право да решите с кого да се коалирате свободно и базирайки се на стратегиите на Българска социалистическа партия и нашата еднаквост. Вие решихте по места тези въпроси, с цел да ви кажат през днешния ден 50 души, че сте сбъркали. Това е неуважително отношение към труда ви.

 

От една страна твърдите, че сме изолирани и капсулирани, а от друга- че необятна коалиция против ГЕРБ не е добър вид. Вие си противоречите. Обидно е и изказванието на тези подписали писмото, че лица без политически профил са нездравословни за партията. 

 

Кметът на Благоевград Румен Томов е подобен човек - безпартиен, почтен, честен, осигуряващ работни места с бизнеса си и зад който застанаха всички в Благоевград, с изключение на ГЕРБ. Грешна политика ли е неполитически човек, само че с подобен профил да ни съставлява и да бъде кмет на Българска социалистическа партия? Той е един от първите, който в нощта на изборите, още преди да са ясни резултатите, излезе и благодари на Българска социалистическа партия за това, което е направила в акцията му.

 

В писмото се споделя, че новите лица са разрушили някои от структурите. Кой? Пенчо Милков ли разруши Русе или го сплоти като ново лице? Явор Божанков разруши ли Горна Оряховица или се бори с политически конкурент и мафия? Там беше война. Кой от новите лица е разрушил структурите? 

За следващ път се приказва за разделяне и разединение в структурите на партията и то за трета година. Това е още едно доказателство, че не сте взели участие в акцията. Ние всички, които бяхме в акцията непрекъснато, знаем, че това не е по този начин, тъй като партията не сме ние. Партията са членовете на Българска социалистическа партия. Членовете на партията не са разграничени. Щях да ви допускам, в случай че зад вас стоеше решение на партийната организация, в която членувате.

 

Ако 50 организации бяха подписали това писмо, това щеше да е злополука.Слава богу не е реалност. Това е персоналното мнение на 50 души- членове на Народно събрание. Не внушавайте, че партията е разцепена. Вашият анонс към обществото е - тези са разцепени, не стават за нищо. Не, партията не е разцепена. Разделени сме ние по разнообразни аргументи, ще приказваме и за това.

 

Говорите за напън, подменяни делегати, недействителни описи и тъкмо тук давате за образец Варна, където сме работили противоуставно. Доста неудачен образец е това, тъй като тук изрично си служите с подправени вести. Фалшива вест, е че има решение на Горско стопанство на Българска социалистическа партия - Варна да желае оставка на управлението на партията. Няма такова нещо. Даже Гуцанов по една телевизия даде обещание да го внесе до Народно събрание. Къде е това решение? Няма го. Напротив, има 18 души в подписка, че Градският съвет не е взимал такова решение. 

 

Ще ви го кажа и това, няма да се въздържа, тъй като съм го приготвила - твърдите, че има подправени описи и замяна на хора.

 

Аз настоявам, че продължавате да вършиме във Варна мъртви души членове на партията.

 

Другари, преди седмица пристигнаха формуляри на партийни членове от 2010г., с цел да им издадем електронни карти. Оставам настрани обстоятелството, че някои от тях са родени 1922 година, само че не мога да подцени обстоятелството, че след инспекция в ГРАО се оказа, че мнозина от тях са умряли преди няколко години. Всеки може да се запознае с тези документи, с желанието на Варненската организация да си попълни структурата с мъртви души. Понеже приказваме, че се борим с тези проблеми в страната, по този начин ли го вършим и в партията? И тъй като взехме ограничения против това, сме упреквани за сменени делегати, недействителни описи и противоуставни дейности. Оставям на вас да прецените кое от това се е случило.

 

Разбира се, че в писмото ви има и градивни неща, и градивна рецензия, само че не утвърждавам средствата, с които го вършиме. Първото средство към този момент го загатнах - подправени вести.

 

Не единствено това, че Горско стопанство желае оставката, само че настойчиво в медиите и в писомото написа, че нашите общински съветници във Варна са дали своят вот в поддръжка на ръководителя на Оценка за съвместимост на ГЕРБ - цялостна неистина. Те са тук. Има групово политическо решение да не се поддържа ГЕРБ и осъществяване на това решение. 8 от 8. Кой има интерес да върви по малките екрани и да внушава, че Българска социалистическа партия прави съглашателство с ГЕРБ и предава програмата и ползите на партията?

 

Второто средство, с което го вършиме, към този момент го споделих - мъртвите души, с които си служат организациите, и третото- пророкуването. Пророкувате, че Българска социалистическа партия в никакъв случай няма да завоюва избори.

 

Не, това зависи от нас дали ще ги спечелим в бъдеще или не.

 

Много се запитвам от няколко дни каква е задачата на писмото и я открих на финала му. Поздравявам ви, че най-малко сте директни и откровени. Така се прави, излиза се и се споделя.

 

В писмото няма оферти за решения, с изключение на едно - оставката на ръководителя. Накрая пише- всичко това ще бъде преодоляно и Българска социалистическа партия ще се вдигне на крайници, в случай че сменим ръководителя на партията.

 

Трябва да си отиде Корнелия Нинова, ръководителят на щаба и ИБ и това щяло да ни укрепи. Така че- съгласно мен в това писмо не става дума за угриженост за партията, а за това кой да води бащина тайфа. Става дума за власт. Слава богу властта я дава и взима народът.

 

Така че ще изчакаме народът да я даде или вземе следващата година през май, когато всички претенденти са свободни да се състезават и каквото решат членовете ни- това да бъде, най-хубавият да завоюва.

 

Дотогава обаче приятели, приканвам ви да спрем взаимно да се охулваме, да разрушавам престижа на Българска социалистическа партия. Фалшивите вести, заканите, замяната с мъртви души, прорукуването, че няма да спечелим не са друго мнение, това е удар по престижа на партията.

 

Мнозина от спечелилите кметове дадоха рецептата по какъв начин да излезем от това състояние. Предлагам да им повярваме, тъй като са съумели. И то е да продължим, тъй като ни следва извънредно тежка работа.

 

Пред нас има доста по-голямо предизвикателство. Този човек, наименуван общественик от някои наши приятели, счупи страната. Няма настоящи институции, няма разделяне на управляващите, няма мощен парламент, няма почтени избори, няма същински избор. Има задкулисие, корпоративни ползи, пари, демографска злополука, здравен колапс, 2 милиона под прага на беднотия.

 

Това е огромното предизвикателство за смяна на страната.То изисква обединени сили, единодушие, това не значи единодушие, дано всеки има друго мнение. Но това предизвикателство стои пред нас.

 

Дали ще можем да му отговорим почтено и с мисъл за партията и страната, зависи от нас. Аз ви поисквам да го създадем. Благодаря ви. На добър час на определените. С признателност на всички за напъните.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР