Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия са държавни в изолация

...
Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия са държавни в изолация
Коментари Харесай

Сергей Скрипал и дъщеря му са заложници във Великобритания, обяви Захарова

Сергей Скрипал и щерка му Юлия са държавни в изолираност във Англия. Никой не ги е виждал от месеци и никой няма достъп до тях. Лондон би трябвало да потвърди, че не ги държи за заложници. 

Това съобщи говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова. 

Последните събития от ден на ден усилват опасенията ни, че става дума за уединяване на съветска гражданка и тя или бива държана със мощ, или взе участие наложително в инсценировка, акцентира Захарова пред публицисти. 

По-рано английската полиция популяризира изказване на Юлия Скрипал, в което тя разгласи, че не желае да среща с съветски дипломати и с братовчедка си Виктория, на която преди този момент Лондон отхвърли виза. 

Захарова обаче изрази подозрение, че посланието ѝ е достоверно. Тя акцентира, че Юлия не е имала никакви контакти с външния свят, а в нарушаване на интернационалните правила не ѝ е бил възложен достъп до съветски дипломати. 

Захарова назова " удивителна " и тезата, че двамата са имали достъп до близки и родственици, защото по думите ѝ Виктория Скрипал и живеещата с нея майка на Сергей са най-близките им родственици. 

Още по-странно звучат думите " никой не приказва от мое име ", добави Захарова, цитирайки изказването на Юлия Скрипал. 

Говорителката на министерството направи паралел със случая с Александър Литвиненко, който умря след отравяне с полоний. Захарова съобщи, че тогава най-малко всички са видели фрагменти с Литвиненко, а в този момент никой не е виждал Сергей Скрипал и щерка му. 

Захарова разяснява и отчета на Организацията за възбрана на химически оръжия (ОЗХО), който удостоверява английската позиция, че двамата са отровени с вещество от групата " Новичок ", създадено в Съветския съюз преди няколко десетилетия.

По думите ѝ Русия няма да одобри никакви изводи, до момента в който няма достъп до доказателствения материал и до потърпевшите.

Мария Захарова изреди всички данни, които се появиха в медиите от отравянето на Скрипал до момента и всички мнения, направени от публични лица, като акцентира, че това е била огромна акция по дезинформация. 

Това, което стартира като детективски разказ, в този момент към този момент е трилър, разяснява тя.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР