Сергей Наришкин Високопоставен демократ от Конгреса на САЩ отправи в

...
Сергей Наришкин Високопоставен демократ от Конгреса на САЩ отправи в
Коментари Харесай

Скандал във Вашингтон по повод посещение наруски разузнавачи, които са под санкции


Сергей Наришкин

Високопоставен демократ от Конгреса на Съединени американски щати насочи в четвъртък въпрос за какво администрацията на президента е разрешила на двама видни съветски разузнавачи, които са под американски и европейски наказания, да обитават във Вашингтон за среща с представители на разследващите организации на Съединени американски щати, съобщи Асошиейтед прес.

Преди това съветският дипломат във Вашингтон бе съобщил, че шефът на съветската Служба за външно разузнаване Сергей Наришкин е посетил Съединени американски щати, с цел да разиска с американски сътрудници битката с тероризма. Официални източници, поискали анонимност, прибавиха, че Наришкин е бил придружаван от шефа на съветската Федерална работа за сигурност Александър Бортников.

На двамата руснаци бяха наложени наказания през 2014 година в отговор на съветските дейности в Източна Украйна - на Наришкин от Съединени американски щати, а на Бортников от Европейски Съюз, напомня АП.

От Централно разузнавателно управление на САЩ отхвърлиха да потвърдят дали е имало такава среща, като обявиха единствено, че контактите с непознати разследващи централи се правят в границите на закона и след съвещания със съответните министерства и организации.

Лидерът на малцинството в Сената, демократът Чък Шумър, сподели, че моментът на срещата с руснаците е недоверчив, тъй като тя се е състояла единствено дни преди администрацията на Доналд Тръмп да реши да не постанова нови наказания на съветски политици и олигарси поради намесата на Москва в изборния развой в Съединени американски щати. Шумър популяризира през днешния ден писмо, в което упорства шефът на Националното разузнаване Дан Коутс да огласи до 9 февруари детайлности за срещата.

Шумър подсети, че глобите против Наришкин включват и възбрана да влиза в Съединени американски щати.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР