Сергей Лавров работи като метеор на 78-ата сесия на Общото

...
Сергей Лавров работи като метеор на 78-ата сесия на Общото
Коментари Харесай

Вън от ООН: Лавров показа вратите на три държави, нарушаващи ключовите условия

Сергей Лавров работи като метеор на 78-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации. За броени дни в името на Русия шефът на нейното външно министерство съумя да направи това, за което на другите са нужни седмици и месеци. Ярки речи, конференции, 33 двустранни интернационалните срещи - това прави 73-годишният посланик от 20 септември.

Сред масата изказвания на Лавров в Ню Йорк бих желал да подчертая едно, което, наподобява, не е получило нужното внимание.

Ръководителят на съветското външно министерство осъди Германия, Италия и Япония за отхвърли да гласоподават за съветската резолюция за недопустимостта на прославянето на нацизма.

Става дума за тримата съдружници във Втората международна война, които поеха самодейността за започването й и родиха нацизма, фашизма и японския милитаризъм.

Сергей Лавров дълбокомислено проучва това събитие по време на общата политическа полемика на 78-ата сесия на Общото заседание на международната организация, като стигна до доста разочароващи изводи.

Какво разкри Лавров?

Особено обезпокоително е, че предходната година Германия, Италия и Япония за първи път гласоподаваха срещу резолюцията на Общото заседание на Организация на обединените нации за недопустимост на прославянето на нацизма “, сподели ръководителят на съветското външно министерство.

„ Този противен факт слага под подозрение искреността на разкаянието на тези страни за всеобщите закононарушения против човечеството по време на Втората международна война и опонира на изискванията, при които те бяха признати в Организация на обединените нации като пълноправни членове.

Лавров сподели, че Русия упорства да се обърне особено внимание на тези „ метаморфози “, които опонират на позицията на международното болшинство и на правилата на Устава на Организация на обединените нации.

Това, апропо, е изключително настоящо заради обстоятелството, че американците се пробват да прокарат Германия в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, чиито водещи политици внезапно се сетиха за Кьонигсберг и влачат из градовете си съветски танкове, унищожени в Украйна.

Отбелязвайки, че защото Организация на обединените нации е учредена след резултатите от Втората международна война, всевъзможни опити за преразглеждане на тези резултати подкопават основите на международната организация, Лавров акцентира:

" Като представител на страна, която има решителен принос за разгрома на фашизма и японския милитаризъм, бих желал да обърна внимание на такова крещящо събитие като реабилитацията на нацистите и колаборационистите в редица европейски страни, на първо място в Украйна и балтийските страни. "

Кои са тия изроди и за какво фъркат?

Ръководителят на съветското външно министерство имаше поради резолюцията, внасяна годишно от Русия, озаглавена „ Борба с прославянето на нацизма, неонацизма и други практики, които способстват за ескалацията на актуалните форми на расизъм, расова дискриминация, ксенофобия и свързаната с тях назадничавост “. През декември 2022 година 120 страни гласоподаваха за него, 10 се въздържаха, а 50 бяха срещу.

Документът предлага страните да подхващат подобаващи съответни ограничения, „ в това число в законодателството и образованието, в сходство с техните интернационалните отговорности в региона на правата на индивида, с цел да предотвратят преразглеждането на историята и резултатите от Втората международна война и отричането на закононарушения против човечеството и военни закононарушения, осъществени по време на Втората международна война “. Резолюцията по-специално осъжда пронацистките графити и рисунки, в това число върху монументи на жертвите на войната.

Защо точно те?

Сред страните, които не поддържаха импортираната от Русия резолюция, са Германия, Италия, Япония, Австрия, Канада, Чехия, Естония, Франция, Унгария, Латвия, Полша, Испания, Украйна, Англия, Съединени американски щати и всевъзможни други дребосъци, които зависят от тях. Нека проучваме този неприличен лист: в него няма инцидентни страни.

Съединени американски щати, Англия (Канада е нейният доминион) и Франция приготвиха последната война, издигнаха Хитлер и му разрешиха да се ускори за войната против Съюз на съветските социалистически републики. Лондон и Париж даже възнамеряваха да създадат това дружно с Берлин, трансформирайки „ странната война “ в взаимна акция против Съюз на съветските социалистически републики.

Нещо повече, Вашингтон искаше и реализира така, че нацистка Германия, преди да тръгне на Изток, да отиде на Запад. Англосаксонците не довършиха Хитлер, който „ захапа “ своите господари, като подписаха договорка с него зад тила на Русия.

Полша също направи всичко, с цел да се случи Втората международна война. Въпреки че Варшава не подозираше, че западните основатели на Полша ще „ нахранят “ с нея Хитлер, тъй че той въпреки всичко да се реалокира на изток и че в последна сметка тя ще бъде възродена от Сталин в нови граници.

Германия, която погълна Австрия със своята мощна, въпреки и дребна войска, и Чехия с напредналата си военна промишленост и огромни ресурси от оръжия, дружно с Италия започнаха война в Европа, а Япония, предизвикана от Съединени американски щати, в Азия.

Във войната участваха Унгария и Испания, в които действително съществуват фашистки режими. Първата - публично, като изпрати своята 2-ра войска в Русия (между другото, италианците направиха същото), втората - като изпрати дивизия от доброволци на съветския фронт.

Естония и Латвия (която западняците след 1917 година първо сътвориха от тялото на Русия, а по-късно „ предадоха “ на Москва, тъй че бързо да възникне обща граница сред Съюз на съветските социалистически републики и Германия, изпълнена с война) участваха в война.

В Естония е образувана една SS дивизия, в Латвия - две, без да се броят всички типове наказателни, спомагателни и полицейски елементи, които правилно служат на германците и унищожават всичките им евреи. В Червената войска, несъмнено, имаше и естонци, латвийци и литовци, само че въпреки всичко по-малко. Хората в балтийските страни през днешния ден се срамят от тях.

В Украйна също имаше доста сътрудници, един от които неотдавна обра овациите в канадския парламент. Въпреки че болшинството украинци не се оцапаха с това и се биеха в Червената войска, в това число еврейският дядо на президента Владимир Зеленски, точно последователите на Хитлер се считат за герои в модерна Украйна.

Издигат им монументи, отдават им държавни почести на погребения, величаят ги в музеи и медии, „ продават “ ги като „ герои “ за подражателство от възпитаници и даже от детски градини.

Нацистките знаци участват под формата на татуировки, всевъзможни емблеми и от време на време се рисуват върху военна техника. Европа и Америка са станали „ слепи “ и, несъмнено, не виждат нищо от това, действайки на правилото „ Това, което е гибел за руснаците, е положително за нас “.

Правене на заключения

Ето пояснение за какво горните страни ще учат - а някои (Балтика, Украйна) към този момент го вършат с всички сили! - прослава на нацизма. Те са водени от ненавист към неговия победител, жадност за възмездие.

В анархистична Украйна нацизмът се употребява и като съществена котва на основаната там на тази основа тоталитарна страна. Англосаксонците, които са родили фашизма (Мусолини е рекламиран от английското разузнаване, Хитлер от американското разузнаване) знаят по какъв начин да го употребяват по предопределение, изключително измежду другите. Това е първото нещо.

Второ , тези страни желаят бързо да не помнят неуместното си минало и измислят нови исторически легенди, с цел да ги употребяват, наред с други неща, като „ мека мощ “ против Русия.

Тоест да убедят първо елементарния човек, а по-късно и нас, че ние сме агресорите и войнолюбителите, жестоките окупатори, че не сме освободители, а „ изнасилвачи “, че сме бомбардирали Хирошима и Нагасаки с атомни бомби и сме молили, споделят те, съдружниците да бомбардират Дрезден като помощ на Червената войска.

Всичко това се прави, с цел да се внуши възприятие за позор на спечелилите, да се предизвикват репарациите, да ги накара да намразят личната си страна и история.

На трето място , демонизирането на Русия (чрез исторически имитации и фалшификати) е належащо на нейните съседи като прикритие за възможни бъдещи опити освен за разчленяване и плячкосване на страната ни, само че и за основаване на коалиция против нея от „ афектираните “, в това число главните играчи, с цел да извърнат стрелите на своите недоволни нации от незаконните им елити към руснаците.

Какво от това?

Поради горните аргументи Лавров беше безусловно прав да повдигне този въпрос в Ню Йорк пред очите на целия свят, наред с куп други неотложни проблеми. В началото имаше една дума.

Всичко се случва в началото в главите на хората – и едвам по-късно се материализира в техните дейности и действителните политики на страните. С Украйна да вземем за пример се случи тъкмо това: там хора като нас първо ги зомбираха, трансформирайки ги в наши врагове, след това се качиха в танкове.

Можеш да направиш съседите си съответни, естествени хора единствено като се върнеш по същия път. Но в този момент танковете и оръдията ще би трябвало да бъдат изгорени, с цел да спре хипнозата и терорът. Западът доста добре знае това. Добре е, че се осъзнава и в Русия. Но не е нужно просто да знаете – би трябвало да действате.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР