Сергей Лавров по време на ежегодния научно-експертен форум Примаковски четения.

...
Сергей Лавров по време на ежегодния научно-експертен форум Примаковски четения.
Коментари Харесай

Лавров: Глобализацията в американски стил приключи. В света се изгражда нова финансова и логистична система

Сергей Лавров по време на годишния научно-експертен конгрес " Примаковски четения ". Превод за: Владислав Наков.
Ето акцентите от изявлението на съветския външен министър:

Глобализацията в американски жанр завърши. Сега в света се построява нова финансова и логистична система. В същото време Руската федерация би желала да види Европейски Съюз като един от полюсите на новия многополюсен свят, само че Европа не може да отбрани ползите си от Съединените щати.
За разширението на БРИКС
Форматът РИК (Русия, Индия, Китай) даде началото на живота на петорката от БРИКС, която в този момент се радва на огромно внимание и редица страни аплайват за пълноправно участие. Ако всички бъдат признати, „ петицата “ ще се наброява 15-17 страни.

В същото време РИК остава в сегашния формат, в границите на който се срещат освен външните министри на трите страни, само че и министрите на търговията, енергетиката и икономическото развиване.
За многополюсния свят
Изгражда се нова система, както финансова, по този начин и логистична, която няма и не би трябвало да зависи от капризите и възприятието за предимство на нашите някогашни западни сътрудници.
Русия желае Европейският съюз, който към момента има всички благоприятни условия, да бъде един от полюсите на новия многополюсен свят. Това ще стане допустимо, когато Европейски Съюз разбере, че не е нужно да споделя „ покорявам се на 100% “ на Съединените щати “. В същото време Индия, Бразилия, страните от Персийския залив, районните обединявания в Африка и Латинска Америка имат повече учредения да бъдат равноправна част от многополюсния свят, в сравнение с Европейският съюз. Очевидно е, че европейските ползи не съответстват с американските.
Това, че Европа не може да отбрани ползи си, е „ медицински факт “. Посещението на френския президент Еманюел Макрон във Вашингтон удостоверява това мнение.

За разговора със Запада
Западът спря да си сътрудничи с нас. Като цяло построи стена, а ние просто работим с тези, които са подготвени за това. Когато в управленията на страни и структури на Запад дойдат по-далновидни хора, Русия ще бъде подготвена за сериозен разговор. В очакване на тази светла епоха ние постоянно сме подготвени да беседваме на драго сърце с внятни хора от експертната общественост.
Русия не прави покруса от актуалната обстановка. Това е покруса за западната цивилизация, за западната система на международен ред, която се опираше на правилата на глобализацията, препоръчани от американците, които изцяло се дискредитираха като система, която не предстои на разискване, и която не е в положение да почита и съхранява своите лични правила и механизми, наложени на всички останали ".
За спора в Украйна
Западните страни все още хранят вярата да победят Русия на бойното поле. Москва ще бъде подготвена да беседва, в случай че има съществено предложение за прекъсване на украинския спор при осъществяване на " нашите безусловно законни претенции ".
За натиска на Съединени американски щати
Нашите надеждни сътрудници се пробват да бъдат изведени от верния курс. Американците пътуват по целия свят без скрупули на съвестта, <…> те безусловно споделят следното: „ Русия загуби, не вземайте страната на губещия, ние ще победим (не Украйна, американците) и не се тормозете, ние знаем, че вие ​​понасяте някои вреди от тези наказания, <...> ние ще ви компенсираме с повече от всичко ”.
Има редица страни, върху които това има " някакво психическо влияние " и които могат да се поддадат на Вашингтон. Това е техен избор. Но в дълготраен, даже в средносрочен проект, този избор ще бъде губещ за икономическото им развиване и за личния им суверенитет.
За Организация на обединените нации
Русия вижда, в приемането на Индия и Бразилия на статут на непрекъснати членове на Съвета за сигурност (СС) на Организация на обединените нации, добавена стойност на този орган, което няма да се случи, в случай че Германия и Япония получат подобен статут, тъй като Русия от дълго време не вижда " разграничение в позицията на тези две страни от позицията на Съединени американски щати и НАТО ".
Западът употребява Организация на обединените нации „ в тъмното “, прокарвайки хрумвания за конфискация на съветски активи и арбитражен съд против Руската федерация. Западът също по този начин промотира резолюция за репарациите на Общото заседание на Организация на обединените нации. На Общото заседание на Организация на обединените нации беше отговорено, че „ приказваме извънредно за морална и етична оценка на дейностите на Русия, <...> това ще бъде тъкмо такова политическо изказване “. Сега се пробват да създадат същото и с нова концепция за основаване на интернационален арбитражен съд. Нито едно решение от този тип няма правна мощ, юридическо е незначително и не постанова никакви отговорности нито на Русия, нито на други страни, само че дискредитира Генералната асамблея на Организация на обединените нации, нейния престиж, нейната известност и нейните функционалности.
За Сирия
Русия ще подсигурява, че няма да има похищения върху териториалната целокупност на Сирия.
 
07 Дек 2022399506 Дек 2022540005 Дек 2022501004 Дек 202273903 Дек 2022237201 Дек 20223448Коментарийосарян07 Дек 2022 16:01ч.
мдам... доста тъга има да преживеем, тъй наречените групов запад. където се навря и територията. навряха я, по-точно.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Su3807 Дек 2022 18:41ч.
Навря се. Това е точният израз. Ако не беше поддръжката за скачащите, в случай че не беше овчият екстаз от разрушаването на мавзолея, в случай че не се радвахме на очевидни дегенерати, дали щеше да е по този начин? Ако бяхме сграбчили сопите, само че не против тези, които ни посочваха, а против тези, които ни посочваха, против кого да ги подвигаме. Ако бяхме счупили главите на тези, дето тук врещят като недотаковани вдовици за войнишки... Щото си мислят, че единствено на война могат да ги онодят.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Германия и Япония в съвета за сигурност на Организация на обединените нации?07 Дек 2022 16:02ч.
Организация на обединените нации се основава за дефинитивно да се изкорени нацизма. Виновните за Втората Световна война не са поканени. Има и още нещо доста забавно. Официално войната за Германия завърши след обединяването й. Съюз на съветските социалистически републики и Германия не са подписвали кротичък контракт след войната. Съюз на съветските социалистически републики и в този момент Русия, няма кротичък контракт и с Япония. Войната може да продължи без да бъде обявявана.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати " Русия желае Европейският съюз, който към момента има всички благоприятни условия, да бъде един от полюсите на новия многополюсен свят. " 07 Дек 2022 16:23ч.
Европейски Съюз скоро ще се прояви в същинския си тип и ще засенчи " достиженията " на Третия райх.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Такава дивотия07 Дек 2022 16:30ч.
На други Си, който ръководи страна 10 по-голяма като стопанска система и население от Рашастан не му идва мислено да изговори обществено, а питерските джуджета я дъвчат ката ден. И за муха на челото на Китай не ставате, ще ви засмучат както змия мишка.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Мона Лиза07 Дек 2022 17:51ч.
Другарят Си е при саудитите, петродоларът е мъртъв. Китай не е по многото приказки, само че с Русия работят в синхрон. Отличен посланик е Лавров! Нещата се трансформират, свиквайте! В Съединени американски щати го схващат добре, набий си го в тъпата кратуна и ти!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Моме рубладжийска,07 Дек 2022 18:00ч.
Разбирам ти комсомолския жар, но Китай няма към този момент допирни точки с Матушката ти. След края на войната Китай към този момент ще е притежател на всички първични материали на банкрутирала Русия. Юана е единствено 3 % от международния оборот, а $ е 60 %.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати без плам07 Дек 2022 21:10ч.
34% драги. Много е, само че едвам половината от посочения от Вас дял. Най-ниското равнище за последните четиридесет или петдесет години.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Цялата реч07 Дек 2022 16:42ч.
има в допълнение значими неща. Например дефиницията за сигурност на БРИКС - мир в тихоокеански и атлантически райони.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Денят ще дойде07 Дек 2022 17:01ч.
Русия е велика страна! Русия ще победи! Българските национални предатели да помнят, Денят ще пристигна!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Колега07 Дек 2022 17:04ч.
Стискаме ви палци, Серъога. Велика е Русия.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Коментар07 Дек 2022 19:03ч.
Западната цивилизация е към своя край. Либерализмът ще роди деспотизма. Така е било постоянно. Древногръцката и древноримската цивилизации са се разпаднали точно тогава, когато са постигнали същото демократично равнище в обществото, каквото стига през днешния ден и Запада.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани04 Дек 2022122019 Ное 2022125605 Дек 202292824 Sep 20223253
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР