Серджо Маркионе е оптимист за бъдещето, но само ако се

...
Серджо Маркионе е оптимист за бъдещето, но само ако се
Коментари Харесай

Fiat Crysler не очаква загуби от проблемните двигатели в САЩ

Серджо Маркионе е оптимист за бъдещето, само че единствено в случай че се откри сътрудник за обединение

Още по тематиката
BMW се стреми към водачеството на автомобилния пазар в Китай

Германската компания усилва индустриалните си мощности на най-големия авто пазар в света с над 50%
1 юни 2017
Съединени американски щати заведоха дело против Fiat Chrysler поради машинация с дизелови мотори

Случаят е сходен на този с Volkswagen, допустимо е компанията да бъде санкционирана с милиарди долари
24 май 2017
Volkswagen си сложи за цел водачеството при електрическите автомобили

Компанията желае да надмине Tesla и да продава по 1 млн. електрически коли до 2025 година
10 май 2017
Volkswagen влага милиарди в създаването на по-чисти мотори

Автомобилният производител се пробва да почисти името си след дизеловия скандал от 2015 година
2 май 2017
Компаниите от автомобилния бранш са пред финансова миникриза

Производството ще падне доста скоро, защото към този момент има огромни ресурси на нови коли
12 апр 2017
Tesla надмина Ford по пазарна оценка

Ефектът може да се окаже временен, само че демонстрира повишаващо се доверие в компанията на Мъск
4 апр 2017

Малко над 100 хиляди коли - произвеждане на Fiat Chrysler, не дават отговор на стандартите за нездравословни излъчвания, разгласи Департаментът по правораздаване на Съединени американски щати предишния месец. Според изпълнителния шеф на автопроизводителя Серджо Маркионе проблемите с дизеловите мотори обаче няма да се отразят на проектите за продажби през 2018 г, написа Reuters. Бизнес проектът за идната година планува компанията да генерира най-малко 4 милиарда евро кеш и да съживи марките си Jeep, Maserati и Alfa Romeo.

Проблемът...

През януари Агенцията за отбрана на околната среда и щатът Калифорния упрекнаха Fiat Chrysler в приложимост на незаконен програмен продукт, посредством които компанията е подменила резултатите от проби за нездравословни излъчвания на 104 хиляди леки автомобила и 1500 камиона. Проверката на автопроизводителя е част от следствието на регулатора след абсурда с Volkswagen преди две години. Преди месец американското държавно управление разгласи, че е стартирало дело против Fiat Chrysler. Максималните санкции се равняват на 45 хиляди $ за всяка кола, продадена след ноември 2015 година, и до 37 хиляди $ за тези, продадени преди този момент. Ако компанията бъде приета за отговорна, е под опасност от загуба, равняваща се на милиарди.

... и решението

За да избегне налагането на санкция, Fiat Chrysler e предложил да изтегли от приложимост всички 104 хиляди транспортни средства, които не дават отговор на стандартите, и да ги актуализира. Според юрист от Департамента по правораздаване на Съединени американски щати могат да изминат месеци, преди регулаторите да разрешат сходно деяние. На конференция предходната седмица изпълнителният шеф Серджо Маркионе обаче съобщи, че става въпрос за доста по-малко време. " Намираме се доста по-близо от това ", разяснява той.

" Когато направихме предлагането, бяхме подготвени да осъществим поправката на момента... в този момент зависи от тях ", разяснява Маркионе пред публицисти във Венеция. Според него компанията има " надеждно решение " на казуса и към момента не са правени прогнози за размера и резултата от възможни санкции.

За разлика от Volkswagen обвиняването към Fiat Chrysler е единствено за съществуването на сходен програмен продукт, а не за целенасоченото му прилагане или разработка. В резултат на заведените против него каузи немският колос се съгласи да даде 25 милиарда $ в коригиране на нанесените вреди, в това число към притежатели, регулатори и автомобилни брокери.

Бъдещето на Fiat Chrysler

Според Маркионе, сливането на Fiat Chrysler с друга автомобилна компания и " неизбежно ", с цел да остане на пазара. " Единственият метод да се оправиш е размера, няма друго решение ", разяснява той по отношение на евентуалното обединение на компанията

Това обаче няма да се случи по време на ръководството на италианеца, защото Маркионе възнамерява да се пенсионира при започване на 2019 година Въпреки че избави компанията от сигурен банкрут и възвърна доверието на вложителите и сътрудниците в нея, изпълнителният шеф не съумя да откри компания за обединение.

Изпълнението на бизнес проекта за идната година разумно се трансформира в съществена цел на ръководството на Маркионе. Според него точно това ще отсъди качеството на работата му на поста изпълнителен шеф. Все още няма информация по отношение на това кой ще наследи поста след пенсионирането му. Маркионе не изключва опцията отговорностите му да бъдат поети от няколко разнообразни сегашни чиновници на компанията.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР