Септември месец носи със себе си известна носталгия към вече

...
Септември месец носи със себе си известна носталгия към вече
Коментари Харесай

Пет места в България, които да посетим през септември

Септември месец носи със себе си известна носталгия към към този момент отминаващото лято.

В същото време, есента още не е настъпила изцяло и температурите са повече от положителни и подобаващи за разходка.

Ако към момента не желаете да преминавате към работен режим и имате някой различен почивен ден, то несъмнено не трябва да пропускате да се възползвате от последните слънчеви дни, написа. Отделете време да обиколите страната и да се насладите на красивите места, които предлага.

За случая, подбрахме пет дестинации, които са извънредно подобаващи за посещаване през септември. Можете да ги разгледате даже за един ден или за уикенд.

Ето ги и тях:

1. Велико Търново

Старата столица е подобаваща дестинация през всеки сезон, само че през септември е изключително красива. Когато листата на дърветата стартират да падат, гледките в града се трансформират в същинска магия. Велико Търново може да се похвали и с провеждането на редица фестивали и тематични събития целогодишно и изключително през септември. Ако решите да посетите мястото на 6-и или 22-и септември, може да се се насладите на тематична празнична стратегия, както и на светлинно-звуковия театър " Звук и светлина ".

2. Етъра, Габрово

Едно от наложителните за визити места у нас е районният етнографски музей навън „ Етър “ в Габрово. Есенната картина кара мястото да заблести още по-ярко и може да ви плени с достоверната си атмосфера. Ако имате повече време, може да посетите и пещерата " Бачо Киро ", Соколския манастир " Успение Богородично ", както и фамозния музей " Дом на хумора и сатирата " в Габрово.

3. Белоградчишките скали

Белоградчишките скали са един извънреден естествен феномен, който популяризира България по целия свят. Скалните формирания имат специфичен дух, който пленява всички гости. Наблизо е и пещерата Магурата, която е наложителна дестинация за всеки, който обича България и желае да се запознае с най-древната история по нашите земи. През септември е изключително уместно да посетите този регион и покрайнината, тъй че го имайте поради.

4. Местност Рупите

Рупите са дестинация, която постоянно е подценявана при образуване на туристически разходки из страната, само че несъмнено си заслужава. Рупите е предпазена околност, ситуирана по брега на река Струма, в източното подножие на вулканичния рид Кожух. Мястото се асоциира най-много с пророчицата Ванга, която е живяла в региона. Там се намира храм-паметникът „ Св. Петка Българска ”, издигнат през 1994 година със средства, предоставени от Ванга.

5. Русе

Градът на Дунава е прочут със своите аристократични здания и красиви улици. Когато жегите са отминали, а температурите към момента са приятни, е най-подходящо да посетите този град. Там можете да се насладите на разнообразни културни събития, както и на забележителния " Музей на превоза ". В покрайнината на Русе може да разгледате също Ивановските скални църкви и Скалния манастир " Свети Димитър Басарабовски ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР