Сепаратисткият регион Южна Осетия, който се откъсна от Грузия и

...
Сепаратисткият регион Южна Осетия, който се откъсна от Грузия и
Коментари Харесай

Южна Осетия отново обмисля присъединяване към Русия

Сепаратисткият район Южна Осетия, който се откъсна от Грузия и се самоопределя като самостоятелен, е обсъждал с представители на Москва опцията да стане част от Русия, съобщи Ройтерс, като се базира на изказване на ръководителя на Народното събрание на Южна Осетия.

Русия призна Южна Осетия и различен отделил се район - Абхазия, за самостоятелни страни през 2008 година, откакто съветските войски отблъснаха грузинския опит да за връщане на Южна Осетия в петдневна война през 2008 година Тяхната самостоятелност беше приета и от Венецуела, Никарагуа, Науру и Сирия също ги признаха за самостоятелни, показва Българска телеграфна агенция.

" Обсъждаме всички тези въпроси в тясна съгласуваност с Русия, като вземаме поради нашите двустранни връзки и контракти ", декларирал е пред съветската организация РИА Новости Алан Алборов, ръководител на Народното събрание на Южна Осетия, в отговор на въпрос за опцията за осъществяване на референдум за присъединение към Русия. " Когато дружно с Руската федерация стигнем до тази концепция (за присъединение към Руската федерация), ще го създадем ", прибавя той.

Подкрепяният от Русия водач на Южна Осетия Алан Гаглоев предходната година изрази вяра, че районът може да бъде публично включен в състава на Русия, напомня РИА.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР