Сепаратистката групировка на баските ЕТА осъди остро реакцията на Мадрид,

...
Сепаратистката групировка на баските ЕТА осъди остро реакцията на Мадрид,
Коментари Харесай

ЕТА подкрепи каталунската независимост

Сепаратистката формация на баските ЕТА осъди остро реакцията на Мадрид, провокирана от проектите на борците за самостоятелност на Каталуния.

Испанската страна е "затвор за народите ", съобщи организацията в официално съобщение, публикувано от баския в. Gara, заяви TАСС.

Испанската страна показва, че е "затвор за народите, отричайки националната еднаквост на каталунските земи ", декларира ЕТА. Групировката е упреквана за гибелта минимум на 829 души в името на битката й за самостоятелност на Страната на баските и на Навара, преди публично да се откаже от насилието през 2011 година

Кризата в Испания във връзка желанието на каталунските сепаратистки водачи да проведат на 1 октомври неразрешения референдум за самоопределяне на района демонстрира, че Испания има "структурен проблем ", твърди баската организация.



"Четири десетилетия по-късно режимът от 1978 година сподели същинското си лице. В Каталуния видяхме същинските му стожери: насила, взаимозависимост и подтисничество ", декларират баските сепаратисти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР