SEO Оптимизацията е изкуството и науката да убеждаваме търсачки като

...
SEO Оптимизацията е изкуството и науката да убеждаваме търсачки като
Коментари Харесай

Ще промени ли гласовото търсене процесите за SEO оптимизация?

SEO Оптимизацията е изкуството и науката да убеждаваме търсачки като Гугъл да предлагат нашето наличие на своите консуматори като най-хубавото решение на техния проблем.

Според последните статистически данни, формирани от Search Engine Journal, гласовото търсене става все по-популярно с всяка минала година - изключително по време на пандемията COVID-19. Това постанова акомодация на процесите на SEO, точно за гласовото търсене. Според Александър Йорданов, Управител на цифрова организация WebStation има 4 съществени фактори, които въздействат удобно за класирането на уеб страницата при гласово търсене:

1. Създаване на страници с постоянно задавани въпроси (FAQ)

2. Добавяне на микроданни посредством маркиране на скица Schema Markup

3. Фокусиране върху локалното SEO

4. Подобряване на потребителското преживяване

Защо е значима SEO оптимизацията за един уебсайт?

Оптимизацията на търсачките ни носи най-ценния и мечтан от всеки трафик. Известен като органически таргетиран трафик, той е „ безвъзмезден “. Когато търсачката демонстрира нашето наличие на потребителите си в органичната част на SERP (страница с резултати от търсачката), ние не плащате за класирането (както е при платената реклама). Когато потребителят кликне върху резултата и посети уеб страницата ни, ние не плащаме на Гугъл за визитата. Друг значителен миг е, че посетителите озовали се на уеб страницата ни, най-вероятно се интересуват от нашите услуги или артикули.

SERP обаче постоянно има и платени резултати. Те се разпознават от иконата „ Реклама “ вляво. Когато консуматор кликне върху заплатен резултат и посети уеб страницата, рекламодателят заплаща на търсачката за това посещаване. За рекламите плащаме, когато желаеме уеб страницата ни да се демонстрира най-отгоре в страницата, а с органични резултати от търсенето (SEO резултати), нашият уебсайт се демонстрира оптимално напред в страницата, освен това гратис.

SEO специалистът споделя три основни съвета, с които да създадем по този начин, че търсачките да оферират нашето наличие на предни позиции:

Уверете се, че тези търсачки схващат кой сте и какво оферирате

Убедете ги, че вие сте най-надеждният вид за техните консуматори

Направете наличието си доставено.

Колко високо в класацията и какъв брой постоянно се появява нашия уебсайт – зависи от заслугите. Тези мотори ще покажат резултатите, които смятат за най-подходящи за своите консуматори. Голямото преимущество на SEO трафика е, че в случай че определената тактика за оптимизация на търсачките е ефикасна, тогава тя е непрекъснат източник на безвъзмезден трафик.

Как работи SEO процесът?

Търсачките употребяват роботи за обхождане на страници в мрежата, които минават от уебсайт на уебсайт, събират информация за тези страници и ги слагат в показател. След това логаритмите проучват страниците в показателя, като вземат поради стотици фактори или сигнали за класиране, с цел да дефинират страниците за поръчки, които би трябвало да се появят в резултатите от търсенето за дадена поръчка.

Алгоритъмът на Гугъл взема поради хиляди сигнали, когато прави оценка страница или уеб страница, с цел да дефинира къде би трябвало да се класира за съответна потребителска поръчка. Именно в този развой се намесва SEO тактиката, която има за цел да подкрепи компаниите да приспособяват уеб страниците си, с цел да може те да станат харесвани от търсачките.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР