Сензацията в испанското първенство Жирона си осигури за първи път

...
Сензацията в испанското първенство Жирона си осигури за първи път
Коментари Харесай

Жирона победи Кадис и си осигури първа квота за евротурнирите в историята

Сензацията в испанското състезание Жирона си обезпечи за първи път квота за присъединяване в европейските клубни шампионати, откакто в мача от 32-ия кръг съкруши Кадис с 4:1. С триумфа каталонският отбор събира 68 точки и държи крепко 3-ото място в класирането, със 7 повече от Атлетико Мадрид и с цели 10 над Атлетик Билбао, който е 5-и.

Този резултат и при оставащи шест кръга до края на шампионата в Примера дивисион значи, че Жирона ще има най-малкото квота за Лигата на конференциите, откъдето няма по какъв начин да бъде преместен. Кадис пък е първи под чертата на изпадащите с 25 точки, на 6 след Селта Виго и Майорка.

Наясно със обстановката, тимът на Жирона взе самодейността в срещата през цялото време и поведе рано в резултата, като Ерик Гарсия откри в 9-ата минута. Иван Мартин удвои в 22-ата след подаване на Мигел Гутиерес.

Украинският голмайстор на шампионата Артьом Довбик усили на 3:0 в 71-ата минута след нова асистенция на Мигел Гутиерес, отбелязвайки своето 18-о попадение от началото на сезона. Гонсало Еѝскаланте върна един гол за гостите от Андалусия в 81-ата минута.

Крайното 4:1 обаче беше завършено от резервата Кристиан Португес-Порту след независим пробив в идната офанзива.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР