Сензационната победа на Ливърпул с 4:0 срещу Барселона в реванша

...
Сензационната победа на Ливърпул с 4:0 срещу Барселона в реванша
Коментари Харесай

Медиите на Острова величаят Ливърпул

Сензационната победа на Ливърпул с 4:0 против Барселона в реванша от полуфиналите на Шампионската лига и елиминирането на каталунците с общ резултат 4:3 беше необятно отразена в британските медии. Подвигът на футболистите на Юрген Клоп беше разказан като " Чудото на Анфийлд ".
 Ливърпул реализира исторически поврат против Барса и се класира за финала на Шампионска лига
" Случилото се е като извадка от страниците на чиста фантастика ", написа " Индипендънт " на първата си страница, до момента в който " Гардиън " стартира с " Извънземно ".

Не липсват съпоставения с " Чудото от Истанбул " през 2005-а година, когато на финала на Шампионската лига Ливърпул преодоля закъснение от три чисти гола против Милан след почивката и подвигна петата си европейска купа.

" Това е заветът на Ливърпул: да изтръгне от теб всичко, което знаеш за футбола и футболистите. Да те придвижи физически и душевен на място, на което не си и подозирал, че ще бъдеш ", написа основният редактор на спортния отдел на " Индипендънт " - Джонатан Лю.

" Юрген Клоп кара футболистите му да имат вяра, че могат да създадат даже и невъзможното. На никого даже не му пука, че той употребява нецензурна дума в ефир. След това умерено можеше да си смъкна гащите и да тича гол по терена, а всички щяха просто да го одобряват като част от чара на германеца. С него и с този футбол, той може да си го разреши ", прибавя Мат Дикинсън в " Таймс ".

Медиите не пропуснаха да похвалят и младия Трент Александър-Арнолд за концепцията, с която хвана отбраната на Барса неподготвена за четвъртия гол. Той отиде на флагчето за корнер, даде тип, че се отхвърля от осъществяването, само че се върна и откри Дивок Ориги, който вкара четвъртото попадение пред слисаните погледи на играчите на Барселона.

" Само за 79 минути най-хваленият тим в наши времена беше деградиран до групичка шляещи се и препъващи се фенове в жълти фланелки. Сезонът вървеше към ново коронясване на Лионел Меси, само че за наслада пое по различен път. Вместо това в първия ден на юни Ливърпул ще опита още веднъж да завоюва най-голямата премия във футбола ", написа Барни Рони в " Гардиън ".

" Човек би помислил, че това е моментът, за който Клоп работи от първия си ден в Мърсисайд. Духът, тимът, играта, пристрастеността, страстта - видяхме всичко това. Всичко, което той желае да види. И към момента има доста работа ", предпреждава Мартин Самюъл нот страниците си " Дейли Мейл ".

Ливърпул ще играе против Аякс или Тотнъм на финала в Шампионската лига, който ще се състои на 1 юни в Мадрид.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР