Сензационната хипотеза на учени от САЩ получи ново потвърждение. Възможността

...
Сензационната хипотеза на учени от САЩ получи ново потвърждение. Възможността
Коментари Харесай

US учени със сензационна хипотеза за устойчивостта на руснаците към коронавируса

Сензационната догадка на учени от Съединени американски щати получи ново удостоверение. Възможността за връзка сред смъртността от COVID-19 и имунизациите против туберкулоза бе приета и от ръководителя на ФМБА Вероника Скворцова.

Ако е по този начин, съветското население е доста по-добре предпазено от ковид, в сравнение с американците и италианците. Но по какъв начин по този начин? И за какво западните страни се отхвърлиха от избавителната БЦЖ, до момента в който някогашният социалистически блок не го направи?

"В интернационалните прегледи това в този момент се разисква необятно... Тя може да има несъмнено значение и да играе роля. "

С тези думи ръководителят на Федералната здравна и биологична организация Вероника Скворцова разяснява хипотезата, че честотата на коронавирусната зараза и смъртността от нея е доста по-ниска в страните, в които бебетата са имунизирани против туберкулоза. Русия, като множеството страни от някогашния социалистически лагер, е една от тях.

Строго видяно, това наподобява на сензация, написа "Поглед инфо ".

Ваксината против туберкулоза по света в действителност е една-единствената - по този начин наречената БЦЖ, отглеждана преди век, или „ Бацил на Калмет – Герин “, кръстен на своите известни основатели. Преди няколко години в Съединените щати, сякаш са основали нов и сполучливо са го изпитали върху мишки, само че той не е пристигнал до всеобщо потребление при хора.

Вярно е, че има разнообразни варианти БЦЖ, като датските се смятат за минимум ефикасните от най-често срещаните, а в Руската федерация употребяват собствен, също ефикасен.

Учени от Съединени американски щати потвърдиха мощта на имунизацията БЦЖ против COVID-19

Това обяснение не е належащо, с цел да се похвалим дежурно и да се скараме на някой различен, а с цел да се подсети, че не се майтапим с такива неща. След Майдана Украйна спря да купува съветски ваксини по кардинални съображения, вследствие на това епидемиологичната обстановка там стана сериозна и рискова за близките страни.

С течение на времето украинците минаха към датския вариант, който дава по-голям брой затруднения, само че не провокира особени недоволства в самата Дания, защото не е нужен за всеобща имунизация.

Но да се върнем към Скворцова. От забележките на някогашния министър на опазването на здравето може да се заключи, че тя е осведомена с изследването на епидемиолозите от Тексаския университет, които са анализирали междинни резултати от епидемията КОВИД-19 в 178 страни.

Корелацията се оказва изумителна: там, където наложителните имунизации с БЦЖ от дълго време ги няма или в никакъв случай не са провеждани, темпът на епидемията е радикално друг: десетки пъти повече инфектирани, десетки пъти повече смъртни случаи.

"Не чакахме да забележим такава забележима разлика ", призна един от откривателите. Подчертаваме незабавно: съществуването на някаква връзка тук е просто догадка. Просто е доста мъчно да пренебрегнете епидемиологичния контрастност, който хваща окото както в световен, по този начин и в народен мащаб.

В главните огнища на пандемията - Съединени американски щати, Италия и Испания - няма наложителна ваксина БЦЖ. Германия също я няма, а тя е една от челните по брой инфектирани. В провинциите на остарялата Федерална Република Германия, където наложителните противотуберкулозни имунизации за деца са анулирани през 1975 година, има доста повече инфектирани и мъртви, в сравнение с в Германска демократична република, където БЦЖ се бие до края на 90-те години.

Фактът, че добитият имунитет против туберкулоза работи и при положение на ковид САРС-2, звучи парадоксално за експертите и те се пробват да обяснят какъв е този абсурд.

Вирусите и бактериите не са „ родственици “, а радикално разнообразни форми на живот, отдалечени един от различен. Някои вируси са ориентирани единствено към бактериите; за тези организми нормално е присъща много тясна специализация.

Това е предопределено от биологията на същите коронавируси: те "мамят " защитната система на клетката със специфичен протеин, с цел да обхванат вътре, да се развъждат и да излязат.

Този протеин като ключ не е повсеместен - единствено строго избрани кафези в тясно свързани организми могат да се „ излъжат “. За ковид, който връхлетя цялата планета, който получихме от панголините, това са кафези на стомаха и белите дробове.

Съвсем друг въпрос са туберкулозните микобактерии, или MTBC, най-известният от които е така наречен „ Бацил на Кох “. Те могат да обиден съвсем всички органи - би имало място за размножаване.

Освен това човек може да се болести с микобактерии освен от други хора и бозайници като цяло, само че и от птици, змии, даже аквариумни риби. Вярно, това в действителност няма да докара до туберкулоза - „ рибните “ микобактерии при човек бързо ще умрат заради разликата в телесната температура, само че няма нищо изненадващо в такава зараза.

Ако вирусите са примитивни и извънредно уязвими към външни въздействия, тогава микобактериите са доста по-добре проведени и „ самостоятелни “ и затова упорити.

За да може коронавирусът, който се е появил някъде по повърхността, да загуби вирулентност - способността да заразява хората, би трябвало да минат минути, най-вече - часове, изключително при жега и при минусови температури.

В случая на Бацила на Кох минути и часове се трансформират в месеци и години. В продължение на минути тя живее във вряща вода и в разтвор на белина, и в лед епохи.

В човешкото тяло Бацилът на Кох може да остане през целия живот, без да се демонстрира по никакъв метод, защото не отделя отрови. Смята се, че една трета от популацията в света е инфектирана с туберкулозни микобактерии, само че единствено една на всеки 10 може да премине на открит стадий - познатата туберкулоза, когато микобактериите интензивно се развъждат и пациентът става инфектиран за другите.

Трудно е да се излекува открита форма на туберкулоза, само че е невероятно да се унищожат изцяло микобактериите в организма. Алтернатива на тежка форма на болестта е предварителното предизвикателство към имунния отговор на клетките.

Всъщност БЦЖ е вариант от вид на кравешкия вид туберкулозна микобактерия, отглеждана в специфична среда. В резултат на това тя губи патогенността си, само че към момента предизвика по този начин наречения клетъчен имунитет - същият като в тази ситуация с рисковия Бацил на Кох.

В резултат на това човек въпреки всичко е в положение да се болести, само че има възможност да избегне неконтролираното му възпроизвеждане и открития етап на туберкулозата.

Особено рисково е за дребните деца - туберкулозният менингит може да убие за часове. От там и наложителната инжекция БЦЖ, която беше направена и към момента се прави в Русия през първата седмица от живота на човек.

Възможно пояснение на хипотетичната връзка сред тази ваксина и устойчивостта на организма към ковид се основава на обстоятелството, че САРС-2 и Бацилите на Кох към момента имат нещо общо - те са точно клетъчни патогени.

С други думи, клетъчният имунитет, провокиран от БЦЖ, от микобактерии също може да инхибира проникването на вируса. Но това, повтаряме, към момента би трябвало да бъде потвърдено.

Между другото, това не е единствената мистерия, обвързвана с имунизацията БЦЖ. Все още не е известно за какво тя работи доста по-зле в страни, ситуирани по-близо до екватора, в сравнение с в северната или южната част на планетата.

Версията за генетичните разлики на човешката популация към този момент е опровергана, в този момент се употребява друга - сякаш клетките, да вземем за пример, на пакистанците не получават подобаващия имунитет заради излагане на други микроорганизми, които не са присъщи за по-студените ширини.

При възможна връзка сред БЦЖ и ковид най-интересното е, че продължителността на клетъчния имунитет е 15 години най-много, само че това е задоволително, с цел да оцелее най-уязвимият етап на развиване на организма за MTBC. Напротив, възрастните хора демонстрират най-малка устойчивост към ковид, макар че повторната имунизация с БЦЖ е много рядка - единствено при нараснал риск от повторна зараза.

В последна сметка, в случай че връзката бъде потвърдена, това ще бъде вторият „ туберкулозен фактор “, с помощта на който Русия и руснаците бяха относително готови за световната пандемия.

Първият е обезпечаването на устройства за механично обдишване. В Италия има осем от тях на 100 хиляди души, във Англия - 13, в Съединени американски щати - 19, в Русия - 27,3, и в Москва - 40. И всичко това поради туберкулозата.

Както се споделя, „ не щастието, а нещастието оказа помощ “. В западните страни (като Италия, Испания, САЩ) БЦЖ беше безусловно зарязан заради „ добър живот” - честотата на туберкулозата там е извънредно ниска, макар че преди 100 години това заболяване е една от главните аргументи за гибелта.

Що се отнася до Русия, през последните 10 години заболеваемостта от туберкулоза е намаляла съвсем двойно, а смъртността от нея се е намаляла три пъти. Това е голям триумф за страна, включена в листата на 20-30 минимум проспериращи страни в света, в случай че броим броя на случаите на 100 хиляди души.

Въпреки това, туберкулозата към момента е необятно публикувана в няколко района на Руската федерация, най-вече в Далечния Изток и Сибир, което прави невероятно анулацията на БЦЖ в продължение на десетилетия. В прочут смисъл това е нашето проклинание.

Дори в имперските времена туберкулозата не беше единствено „ болест на бедните “ в Русия, както я назоваха в западните страни. Именно от туберкулозата умира брачната половинка на Александър II, Мария Александровна, и техният наследник, наследникът на трона Николай Александрович.

Повратният миг настава едвам през 20-те години на предишния век, когато един от създателите на БЦЖ, Калмет, предава имунизацията на известния съветски имунолог Лев Тарасевич и руското държавно управление вкарва стратегия за национални имунизации.

Въпреки огромната имунизация в ранна детска възраст, обстановката внезапно се утежни през „ дивите деветдесет години “, най-вече поради пандизите. Инфекцията там беше солидна, а лекуването беше половинчато.

В резултат на това туберкулозните микобактерии претърпяват един тип еволюция - те пораждат варианти, резистентни към медикаменти, а в някои случаи на имунния отговор, породени от БЦЖ.

Създаването на нова ваксина против туберкулоза публично се смята за един от главните цели на международната просвета. Но в този момент, по явни аргументи, целите са до известна степен ревизирани - КОВИД-19 излезе на напред във времето, появяването на ваксина, против който се предвижда за есента.

Превод: В. Сергеев
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР