Сент Етиен спечели с 2:1 дербито с Олимпик Марсииля. Двата

...
Сент Етиен спечели с 2:1 дербито с Олимпик Марсииля. Двата
Коментари Харесай

Уахиб Хазри постави Марсилия на колене

Сент Етиен завоюва с 2:1 дербито с Олимпик Марсииля. Двата отбора се изправиха един против различен в отбожен мач от 17-ия кръг на Лига 1. Те сътвориха същински театър на “Жофроа Гишар”, а главната фигура на терена бе Уахиб Хазри, който донесе триумфа на домакините, вкарвайки и двата гола за своя отбор. Марсилци поведоха с гол на Кевин Строотман в 16-ата минута, само че Хазри обърна нещата в интерес на своя отбор с попадения в 59-ата минута от дузпа и в 88-ата минута.

Гостите нанесоха първия удар в мача. В 16-ата минута Флориан Товен центрира отдясно и Кевин Строотман с глава порази вратата за 0:1. След това в 28-ата минута домакините имаха искания за дузпа за нарушаване против Хазри, само че даже и след ревизиране на обстановката с ВАР, съдията реши, че няма учредения да уточни бялата точка.

Второто полувреме бе в действителност вълнуващо с положения и пред двете порти. В 54-ата минута мощен удар на Лукас Окампос бе избавен от вратаря. Две по-късно обаче събитията се придвижиха пред другата врата, където Стив Манданда препъна откъсващия се Хазри. Първоначално съдията свири засада, само че след това след намесата на ВАР се видя, че такава няма и този път Сент Етиен получи дузпа в своя изгода, а самият Хазри осъществя от бялата точка за 1:1.

Последваха нови положения и пред двете порти, като с пропуски се отличиха Флориан Тован за гостите и Уахиб Хазри за домакините. В 88-ата минута обаче точно Хазри се трансформира в героя за своя отбор. Той овладя на границата на наказателното поле и с бомбен удар не остави никакви шансове на Манданда, донасяйки успеха с 2:1 на своя отбор.

Така Сент Етиен записа трети следващ триумф на сметката си и с 36 точки заема 3-ата позиция. Марсилия пък към този момент 5 следващи мача няма триумф на сметката си и се срина до 9-ото място с 28 точки.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

КЛАСИРАНЕ
Лига 1 17 кръг, сряда 16 януари  Сент Етиен 2:1краен резулат  Марсилия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР