Сенегал ще се опита да стигне до първата Купа на

...
Сенегал ще се опита да стигне до първата Купа на
Коментари Харесай

Алжир и Сенегал с шанс за историята

Сенегал ще се опита да стигне до първата Купа на африканските народи в историята си, когато довечера се изправи против Алжир на финала в Кайро. “Пустинните лисици” също има защо да играят. Те са на край за първи път от 29 години. Последния път, когато спориха за купата, звездата на настоящия отбор Риад Марез не беше роден.

През 1990 година Алжир победи Нигерия пред 105 000 почитатели на лична земя в мач, който остана в локалния фолклор. Това си остава единственият успех за тима в шампионата, което е прекомерно малко за страна, в която има толкоз надарени играчи през годините.

" This is a game for history "

On Friday, either Algeria or Senegal will write their names into the Africa Cup of Nations history books. #AFCON2019https://t.co/VM2htFTDfA
— CNN Sport (@cnnsport) July 18, 2019
Северноафриканците са най-хубавият тим от началото на шампионата. Те реализираха три победи в групата си, която включваше противника на финала Сенегал, Кения и Танзания. След това отстраниха Гвинея, Кот Д’Ивоар след дузпи на четвъртфиналите и Нигерия след гол в последната минута на Марез. Сенегал остана с шест точки в групата си, а по-късно завоюва всички срещи в елиминациите с по 1:0, като в профил Уганда, Бенин и Тунис след продължения.

Изненадващо " Лъвовете от Теранга ", които имат четвъртфинал на международно състезание, в никакъв случай не са печелили Купата на африканските народи. Те имат и единствено един край. През 2002 година губят борбата за купата от Камерун след осъществявания на дузпи. Настоящият им треньор Алиу Сисе пропуща решителен углавен удар.

Good luck sadio mane and Senegal v Algeria #afconcup #lfc pic.twitter.com/xT6Vy4Lhky
— supermane10 (@supermanelfc) July 18, 2019
Двата тима ще се изправят един против различен за пети път в шампионата, като Сенегал няма победа. Сега на отбора още веднъж няма да му е елементарно, защото ще бъде без един от главните си играчи. Основният дирек в отбраната Калиду Кулибали ще пропусне мача болести насъбрани жълти картони.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР