Сенаторът от щата Върмонт и кандидат на демократите за президент

...
Сенаторът от щата Върмонт и кандидат на демократите за президент
Коментари Харесай

Сандърс вижда огромна грешка в бъдеща война на САЩ срещу Иран

Сенаторът от щата Върмонт и претендент на демократите за президент на Съединени американски щати Бърни Сандърс предизвести, че война с Иран ще бъде доста пъти по-лоша от войната в Ирак, съобщи CBS.

Това съобщи той в отговор на известието на " Ню Йорк Таймс ", че администрацията на Тръмп преразглежда проект за изпращане на 120 000 бойци. за Близкия изток.

The United States Congress must do everything it can to prevent the Trump Administration’s attempts to put us on the brink of a catastrophic and unconstitutional war with Iran. https://t.co/n2Wbzcj2Pq
— Bernie Sanders (@SenSanders) 14 май 2019 година
Самият Тръмп отхвърли " подправената вест " и упрекна изданието.

Идеята бе подкрепена от Джон Болтън, консултант на президента за национална сигурност.

Преди шестнадесет години Съединени американски щати направиха една от най-лошите неточности в историята на нашата страна, като нападнаха Ирак, сподели Сандърс във видео, записано онлайн и оповестено в Twitter. Той жигосах Болтън като един от " водещите бранители " на войната, който той назова " най-голямата външнополитическа злополука " в актуалната история на Съединени американски щати.
 Тръмп отхвърли известието на
Тръмп отхвърли известието на " Таймс " за 120 000 бойци против Иран

Защото, в случай че войната избухне, " ще изпратим демонски доста повече войски "

Сенаторът сподели, че търси поддръжка в Конгреса, с цел да принуди президента Тръмп да изиска от Конгреса позволение, в случай че желае да взе участие във военни дейности в Иран. Конгресът позволи на Буш да предприеме дейности в Ирак през 2002 година, само че публично не разгласи война. Противниците на войната в Ирак настояват, че президентът Буш не е имал конституционните пълномощия да разгласи война в страната.

Работя интензивно, за да видя дали можем да притеглим 51 членове на Сената на Съединени американски щати, както и болшинство в Камарата на представителите, с цел да изясним, че преди президентът да предприеме военни дейности в Иран или някъде другаде, той би трябвало да изиска позволение от Конгресът, сподели Сандърс.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР