Сенатор в американския щат Арканзас определи робството като необходимо зло,

...
Сенатор в американския щат Арканзас определи робството като необходимо зло,
Коментари Харесай

Обявиха робството за необходимо зло, върху което САЩ са изградени

Сенатор в американския щат Арканзас дефинира робството като " належащо зло ", върху което е била изгладена американската нация.

В изявление за локален вестник републиканецът Том Котън сподели, че отхвърля концепцията, че Съединени американски щати са редовно расистка страна в същността си.

Той показа законопроект за възбрана на федерални средства за план на в. " Ню Йорк таймс ", целящ преразглеждане на историческия мироглед за робството.

Създателят на плана изрази отвращение от мненията.

Това става на фона на надигането на придвижването " Животът на черните има значение ". Убийството на Джордж Флойд, невъоръжен негър, от бял служител на реда в Минеаполис през май провокира големи митинги в Съединени американски щати против полицейската грубост и расизма.

През последните дни в град Портланд имаше нощни конфликти, които ескалират след надълбоко противоречивото решение на президента Доналд Тръмп да изпрати федерални сътрудници в града.

Сенатор Котън е безапелационен критик на националните митинги, определяйки ги в коментар на страниците на " Ню Йорк таймс " като " оргия от принуждение " и поддържа опасността на Доналд Тръмп да употребява войски за потушаване на размириците.

Статията беше всеобщо подложена на критика, а повече от 800 чиновници подписаха писмо, заклеймяващо публикуването ѝ, като настояват, че съдържала дезинформация.

По-късно вестникът се извини за това, като съобщи, че това не отговаряло на публицистичните им стандарти. Редакторът на мнението Джеймс Бенет подаде оставка вследствие на това.

Сенатор Котън сподели пред " Арканзас демократ-вестник ": " Трябва да учим историята на робството и неговата роля и въздействие върху развиването на страната ни, тъй като в противоположен случай не можем да разберем нашата страна.

" Както споделиха Бащите-основатели, това беше нужното зло, върху което беше построен съюзът, само че съюзът беше построен по метод, както сподели [Авраам] Линкълн, да сложи робството по пътя към окончателното му изгубване. "

В четвъртък сенаторът Котън вкара Законът за избавяне на американската история, ориентиран към прекъсване на финансирането за 1619 година, самодейност, учредена на преподаването на история на Съединени американски щати към първите пристигания на рабски кораби в Съединени американски щати през август същата година.

Проектът завоюва премията " Пулицър " за коментар за създателя си, журналистката от " Ню Йорк Таймс " Никол Хана-Джоунс, само че той беше подложен на рецензия от доста американски консерватори, като сенатор Котън го дефинира като " лява агитация ".

" Цялата причина на в действителност, исторически неправилен план на плана 1619 на New York Times... е, че Америка е в основата си, систематично расистка страна до основата и неприемлива ", сподели сенатор Котън.

" Аз отхвърлям този корен и клон. Америка е велика и благородна страна, учредена на догатката, че цялото човечество е основано равно. Ние постоянно сме се борили да осъществим това заричане, само че никоя страна в никакъв случай не е направила повече, с цел да го реализира. "

В отговор на законодателството на сенатора Котън, Хана-Джоунс написа, че в случай че робството е целесъобразно като средство за реализиране на цел, всичко друго може да бъде прекомерно.

Сенатор Котън отговори, като отхвърли, че оправдава робството и разказа мненията на Хана-Джоунс като " неистини ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР