Сенатор Джонсън към македонците: Гласувайте на предстоящия референдум Излезте и

...
Сенатор Джонсън към македонците: Гласувайте на предстоящия референдум Излезте и
Коментари Харесай

Сенатор Джонсън към македонците: Гласувайте на предстоящия референдум

Сенатор Джонсън към македонците: Гласувайте на идния референдум
Излезте и използвайте правото си да гласувате на идния референдум. Нека вашите водачи да знаят, че подкрепяте нацията и стъпките на страната по пътя към евроатлантическата интеграция. Това съобщи американският сенатор Рон Джонсън след срещата си с македонския министър председател Зоран Заев.

Сенатор Джонсън оцени като доста позитивна срещата. Той съобщи, че е пристигнал в Македония, с цел да даде кураж и поддръжка на целия развой от решаването на разногласието за името до окончателното консолидиране на Македония в Европейски Съюз и НАТО.

"Много е значимо Македония и Гърция да са разрешили разногласието за името. Двете страни имат двама смели водачи, министър-председатели, които поставиха огромни старания да решат този спор. Това е единственият метод Македония да се причисли към НАТО", акцентира сенатор Джонсън.

Той насърчи всички македонски жители да упражнят правото си на глас на референдум, който ще се организира на 30 септември. По мотив на съпротивата против Договора за името с Гърция, която идва от опозиционната ВМРО-ДПМНЕ и президента Георге Иванов, който даже твърди, че договорът е нездравословен, сенатор Джонсън съобщи: "Този спор продължи 27 години, министър председателите на двете страни водиха сложни договаряния, работиха с американската администрация. Този контракт е в действителност решението за Македония".

Рон Джонсън е републиканец от щата Уисконсин. Той е един от създателите на Резолюцията, с която американският Сенат поддържа Договора от Преспа.

След срещата със Заев, която се организира в постройката на държавното управление, високопоставеният американски посетител се насочи към Народното събрание за диалог с неговия ръководител Талат Джафери.

След визитата си в Македония Рон Джонсън ще посети Сърбия и Косово. В обществените си изяви той се застъпва за по-голямо присъединяване на Вашингтон на Балканите и за консолидираното на страните в структурите на Европейски Съюз и НАТО. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР