Сенатът реши, че не може да използва процеса на бюджетно

...
Сенатът реши, че не може да използва процеса на бюджетно
Коментари Харесай

Сенатът в САЩ забрани прокарването на минимална заплата от $15 долара на час

Сенатът реши, че не може да употребява процеса на бюджетно координиране и пакетите от ограничения против ковид за нарастване на минималната работна заплата до 15 $ на час, съобщи Yahoo Finance. Причината е, че според по този начин нареченото предписание на Бърд, Сенатът не може да включва " непознати " законопроекти, които не са свързани с бюджета.

Камарата ще гласоподава пакета от ограничения в размер на 1,9 трлн. $ по-късно през днешния ден. Въпреки решението на Народното събрание, представителят на камарата на представителите Нанси Пелоси съобщи, че депутатите няма да отстранен наредбата за минималната заплата преди гласуването.

Белият дом алармира, че няма да се опита да анулира решението. Прессекретарят на Белия дом Джен Псаки съобщи в изказване, че президентът Байдън е отчаян, само че " почита решението на парламентария и процеса на Сената ".

" Той ще работи с Конгреса, с цел да дефинира най-хубавия път напред, тъй като никой в ​​тази страна не би трябвало да работи на цялостен работен ден и да живее в беднотия. Той приканва Конгреса да предприеме бързи дейности за приемане на американския избавителен проект ", сподели Псаки.

Дори в случай че парламентарият беше взел решение в интерес на демократите, повишението на минималната заплата отново щеше да бъде изправено пред сложен път до приемането на автограф от Байдън. Някои от основните умерени демократи към този момент се оповестиха против включването на федералната минимална работна заплата от 15 $ на час в законопроекта за идващия пакет от ограничения.

Същевременно доста икономисти предизвестяват, че увеличението на минималната работна заплата може да сътвори повишаване на безработицата точно измежду контингента на най-нискоквалифицираните чиновници. Причината е, че те просто няма да могат да основат добавена стойност за работодателите си, надхвърляща сумата, избрана от държавното управление.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР