Сенатът прие 95 милиарда долара военна помощ за Украйна, Израел

...
Сенатът прие 95 милиарда долара военна помощ за Украйна, Израел
Коментари Харесай

Сенатът на САЩ приема пакет от помощи за Украйна, Израел и Тайван на стойност 95 милиарда долара

Сенатът одобри 95 милиарда $ военна помощ за Украйна, Израел и Тайван, изпращайки законодателството на президента Джо Байдън след месеци на закъснение и противоречив спор за това до каква степен Съединени американски щати би трябвало да вземат участие в непознати войни.

Законопроектът беше признат от Сената със 79-18 гласа късно във вторник, откакто Камарата утвърди пакета в събота. Байдън, който работи с водачите на Конгреса, с цел да завоюва поддръжка, сподели в изказване незабавно след приемането, че ще го подпише в сряда и ще стартира процеса на изпращане на оръжия в Украйна, която се бори да задържи своите фронтови линии против Русия.

“ Тази вечер двупартийно болшинство в Сената се причисли към Камарата, с цел да отговори на апела на историята в тази сериозна повратна точка “, сподели Байдън.

Законодателството също по този начин ще изпрати 26 милиарда $ военновременна помощ на Израел и филантропична помощ за жителите на Газа и 8 $ милиарда за противопоставяне на китайските закани в Тайван и Индо-Тихия океан....

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР