Сенатът на САЩ в сряда блокира двупартиен законопроект за границата

...
Сенатът на САЩ в сряда блокира двупартиен законопроект за границата
Коментари Харесай

Сенатът на САЩ блокира законопроекта за границата

Сенатът на Съединени американски щати в сряда блокира двупартиен законопроект за границата и националната сигурност. Демократите упрекнаха републиканците, чза сметка на своите гласоподаватели, оповестява " Ройтерс ".

Гласуването приключи с 49 на 50 гласа, като 45 демократи и четирима републиканци поддържаха законопроекта. Шестдесет гласа бяха нужни, с цел да стартира дебатът по законопроекта.

По-голямата част от републиканците смятат, че заложените ограничения не стигали задоволително надалеч в оправянето с рецесията на границата сред Съединени американски щати и Мексико, където арестите за нелегално прекосяване доближиха рекордно високи стойности. Петима членове на Демократическата партия също гласоподаваха да блокират законопроекта, заради угриженост по отношение на строгостта на ограниченията и спомагателното финансиране за израелската войска на фона на войната в Газа.
 Помощта за Украйна върви към неуспех в Сената
Помощта за Украйна върви към неуспех в Сената

Републиканците не са склонни да дадат победа на Байдън по въпросите за миграцията

Припомняме, че по-рано денем стана ясно, че двупартийно изпитание за стягане на граничната сигурност и даване на помощ на съдружниците Украйна и Израел върви към неуспех в Сената.

Законопроектът би представлявал най-голямата смяна в имиграционната политика на Съединени американски щати от десетилетия, отразявайки нарасналата социална угриженост по отношение на големия брой мигранти, идващи на границата сред Съединени американски щати и Мексико. Той също по този начин ще обезпечи 60 милиарда $ на Украйна и 14 милиарда $ за Израел във войната му с Хамас.

Но републиканците ясно дадоха да се разбере, че ще гласоподават срещу него, макар че съдържа доста от главните им цели.

Тръмп, любимецът за номинацията на републиканците за президентските избори, а републиканският ръководител на Камарата на представителите Майк Джонсън сподели, че законопроектът ще бъде " мъртъв при идването " в неговата камара. Висшият републиканец в Сената Мич Макконъл, който от дълго време поддържа договорката, сподели, че тя няма задоволително гласове, с цел да бъде призната.
 Камарата на представителите отхвърли военната помощ за Израел
Камарата на представителите отхвърли военната помощ за Израел

Байдън заплаши с несъгласие, в случай че документът бъде утвърден в този тип

Републиканците преди този момент потопиха двупартийните старания за преразглеждане на имиграционните закони през 2013 и 2014 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР