Сенатът на САЩ ще започне разглеждането на законодателството, включващо помощ

...
Сенатът на САЩ ще започне разглеждането на законодателството, включващо помощ
Коментари Харесай

Сенатът на САЩ се заема с помощта за Украйна и Израел следващата седмица

Сенатът на Съединени американски щати ще стартира разглеждането на законодателството, включващо помощ за Израел и Украйна, още идната седмица. Това сподели водачът на болшинството Чък Шумър на нарочна пресконфереция.

Шумър съобщи, че е нужен законопроект за помощ, даже в случай че няма съглашение с републиканците по отношение на финансирането на ограниченията за сигурност на границите. " Ще ги слага на масата идната седмица, уповавам се с двупартийна поддръжка, тъй като това е единственият метод да бъде направено ", сподели Шумър.

Миналия месец Байдън изиска от Конгреса да утвърди финансиране от 106 милиарда $ за национална сигурност, в това число помощ за Украйна, поддръжка за Израел и пари за спомагателна сигурност на границата на Съединени американски щати с Мексико.
 Белият дом желае 40 милиарда $ за Израел и 60 милиарда за Украйна
Белият дом желае 40 милиарда $ за Израел и 60 милиарда за Украйна

Това финансиране би трябвало да бъде утвърдено от двете камари на Конгреса

Финансирането не бе утвърдено, което породи опасения , че средствата, особено тези за Украйна, може да не получат утвърждение на фона и на стартиралата предизборна акция в Съединени американски щати, а и откакто Камарата на представителите, ръководена от републиканците,, само че не и за Украйна.

Председателят на бюджетната комисия сенатор Пати Мъри настоя от своя страна Сенатът да одобри приеме законопроект за финансиране, който включва помощ за сигурността на Украйна и Израел, филантропична помощ и финансиране за съдружниците на Съединени американски щати в Индо-Тихоокеанския район.

" Не можем да свършим половината от работата си и всъщност да кажем на света, че Америка стои единствено с някои от своите съдружници през някои времена ", сподели Мъри.

Искането на Байдън към Конгреса включваше 60 милиарда $ за Украйна, както и за към 14 милиарда $ за Израел и за сигурността на границата с Мексико.

А дм инистрацията на Байдън се стрем еше в един законодателен акт, това обаче докара до неприемането на законопроекта. Този законопроект обаче въобще не беше гласуван в Сената, където демократите имат болшинство.
 Байдън подписва краткотрайния бюджет без помощ за Украйна и Израел
Байдън подписва краткотрайния бюджет без помощ за Украйна и Израел

Мярката цели попречване на прекъсването на работата на федералната администрация
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР