Сенатът на САЩ прие пакет от $95,3 милиарда за помощ

...
Сенатът на САЩ прие пакет от $95,3 милиарда за помощ
Коментари Харесай

Несигурност относно пакета от $93,5 милиарда за Украйна и Израел на Сената на САЩ

Сенатът на Съединени американски щати одобри пакет от $95,3 милиарда за помощ за Украйна, Израел и Тайван, продължавайки напред след месеци на сложни договаряния и растящи политически разделения в Републиканската партия по отношение на ролята на Съединени американски щати в чужбина.

Гласуването пристигна, откакто дребна група републиканци, които се опълчиха на 60 милиарда $ за Украйна, държаха думата в Сената през цялата нощ, употребявайки последните часове на дебата, с цел да настояват, че Съединени американски щати би трябвало да се концентрира върху личните си проблеми, преди да изпрати повече пари в чужбина.

Но 22 републиканци гласоподаваха с съвсем всички демократи за приемане на пакета 70-29, като поддръжниците настояват, че изоставянето на Украйна може да насърчи съветския президент Владимир Путин и да заплаши националната сигурност по целия свят.

 

„ С този законопроект Сенатът декларира, че американското водачество няма да отстъпи, няма да се поколебае, няма да се провали “, сподели водачът на болшинството в Сената Чък Шумър, кой...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР