Сенатът на САЩ одобри законопроекта за финансиране за Украйна в

...
Сенатът на САЩ одобри законопроекта за финансиране за Украйна в
Коментари Харесай

Сенатът на САЩ прие законопроекта за помощта за Украйна

Сенатът на Съединени американски щати утвърди законопроекта за финансиране за Украйна в размер на 60 милиарда $ със 70 гласа " за " против 29 " срещу ", като няколко републиканци го поддържаха.


Председателят на Камарата на представителите уточни, че той няма да бъде признат в долната камара на Народното събрание с болшинство на републиканците, съобщи Агенция Франс Прес.

Републиканците, подкрепящи някогашния президент и главен кандидат за поста през 2024 година Доналд Тръмп, дадоха обещание да отхвърлят законопроекта в този му тип, който включва и военна помощ за съдружниците на Съединени американски щати Тайван и Израел.

Пакетът от 95 милиарда $ включва финансиране за израелската войска и основен стратегически съдружник Тайван, само че лъвският къс - 60 милиарда $ - ще помогне на Украйна да възвърне запасите от изчерпани муниции, оръжия и други жизненоважни потребности, когато навлезе в третата година на война.

Законопроектът не включва промени в имиграционната политика на Съединени американски щати.

Предишен текст на Сената, който обгръща както границата, по този начин и задграничната помощ, беше блокиран от членове на Републиканската партия в горната камара, откакто той по същия метод се зарече да го отхвърли в Камарата на представителите заради опасения, че не е обърнато задоволително внимание на противозаконното прекосяване на границата.

„ Републиканците в Камарата бяха кристално ясни през цялото време на полемиките, че всяко по този начин наречено в допълнение законодателство за националната сигурност би трябвало да признае, че националната сигурност стартира от нашата лична граница “, акцентира Джонсън. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР