Сенатът на САЩ одобри правилата, по които ще протече процесът

...
Сенатът на САЩ одобри правилата, по които ще протече процесът
Коментари Харесай

Сенатът на САЩ одобри правилата за процеса по импийчмънт срещу Тръмп

Сенатът на Съединени американски щати утвърди разпоредбите, по които ще протече процесът по импийчмънт против президента Доналд Тръмп , предадоха международните организации.

Гласуването мина строго по партийна линия - резолюцията бе призната с поддръжката на 53-мата републиканци в горната камара на Конгреса, а останалите 47 сенатори (45 демократи и двама самостоятелни, клонящи към партията) гласоподаваха срещу.

Гласуването беляза края на първия ден от процеса в Сената през вчерашния ден. Той завърши чак след среднощ през днешния ден.

Първият ден от процеса по импийчмънт мина под знака на гласувания строго по партийна линия. Сенатът отхвърли с 53 гласа " срещу " при 47 " за " предложенията на демократите да бъдат призовани редица очевидци, измежду които началникът на канцеларията на президента Мик Мълвейни и някогашният консултант на Тръмп за националната сигурност Джон Болтън.



Сега предстоят шест дни на излагане на причини за и срещу отстраняването на президента от обвинителите демократи и правната отбрана на Тръмп.-->

Процесът по импийчмънт ще бъде възобновен през днешния ден в 13 ч. (20 ч. българско време). Думата ще имат демократите, които ще изложат своите причини за премахване на президента Тръмп.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР