Сенатът на САЩ гласува за възобновяване на санкциите срещу китайския

...
Сенатът на САЩ гласува за възобновяване на санкциите срещу китайския
Коментари Харесай

Американският Сенат гласува за възобновяване на санкциите срещу ZTE

Сенатът на Съединени американски щати гласоподава за обновяване на глобите против китайския производител на смарт телефони ZTE. По този метод бяха отхвърлени опитите на президента Доналд Тръмп да позволи на телекомуникационния колос да възобнови бизнеса си с Америка.
Тази мярка е част от новия законопроект за военните разноски. За възобновяването на глобите гласоподаваха 85 сенатора . Само 10 бяха срещу. При това състояние на нещата, ще би трябвало да бъде анулирана договорката със ZTE, която министерството на търговията на Съединени американски щати съгласува с Китай при започване на месеца. Да си напомним, че се предвиждаше заплащането на санкция в размер на $1 милиард, складиране и заледяване на още $400 милиона в специфична банкова сметка. И още, моментална подмяна на целия ръб на шефовете и мониторинг в продължение на 10 години.

Преди новият законопроект да стане наложителен за осъществяване закон, той би трябвало да бъде координиран с различен законопроект, който към този момент бе гласуван в Долната камара, само че не съдържаше алинеята за обновяване глобите против ZTE. Ако съгласуването бъде осъществено и законопроектът получи поддръжката на Конгреса на Съединени американски щати, то президентът Доналд Тръмп е задължен да го подпише.

По този метод, ситуацията на ZTE стана напълно нежелано. Акциите на компанията рухнаха и към този момент няма средства за възнаграждение труда на експертите.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР