Сенатът на САЩ днес започва да разглежда искането на долната

...
Сенатът на САЩ днес започва да разглежда искането на долната
Коментари Харесай

В Сената на САЩ приемат обвиненията за импийчмънт на Тръмп

Сенатът на Съединени американски щати през днешния ден стартира да преглежда настояването на долната камара на Конгреса да бъде отхвърлен от служба президентът Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския по обвинявания в корист със служебно състояние. Все още остават нерешени обаче значими въпроси като този дали на процеса в Сената ще бъдат призовани очевидци, съобщи Ройтерс.

Вчера Камарата на представителите, в която демократите имат болшинство, изпрати двете публични обвинявания против Тръмп в следения от републиканците Сенат, където идната седмица ще стартира третият правосъден развой за премахване от служба на президент на Съединени американски щати.

Изпращат в Сената основанията за импийчмънт на Тръмп

Днешната процедура в Сената ще бъде повече церемониална, в сравнение с всъщност. Седемте "прокурори " от Камарата на представителите ще показват обвиняванията в Сената в 17 ч. по Гринуич.

Сенатът ще предложения ръководителя на Върховния съд Джон Робъртс да постави клетва в 19 ч. по Гринуич, с цел да ръководи процеса и да закълне 100-те сенатори като правосъдни заседатели. След това Сенатът ще уведоми Белия дом, че следва правосъден развой против президента.

Стана ясно кой ще извършва ролята на основен прокурор по делото против Тръмп в Сената

Членовете на Камарата на представителите утвърдиха изпращането на обвиняванията в Сената с 228 на 193 гласа, като цяло разпределени по партийна принадлежност. Те изпращат Тръмп на съд по обвинявания в корист със служебно състояние поради настояването от Украйна да проверява политическия му противник Джо Байдън и за възпрепятстване на работата на Конгреса, тъй като е блокирал поискани от конгресмените демократи документи и свидетелски показания.

Очаква се Сенатът да разгласи Тръмп за почтен и президентът да резервира поста си, защото никой от 53-мата сенатори републиканци не е изявил подготвеност да гласоподава за отстраняването му от поста, а за такова решение е належащо болшинство от две трети, отбелязва Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР