Сенатът на Съединените щати прие резолюция, призоваваща Държавния департамент на

...
Сенатът на Съединените щати прие резолюция, призоваваща Държавния департамент на
Коментари Харесай

Сенатът на САЩ призна Русия за спонсор на тероризма

Сенатът на Съединените щати одобри резолюция, призоваваща Държавния департамент на Съединени американски щати да признае Русия за държавен спонсор на тероризма.

„ Резолюцията беше призната в Сената с корекция и модифициран увод посредством гласоподаване “, се споделя в уеб страницата на Конгреса на Съединени американски щати.

Документът упреква съветското държавно управление в осъществяване на гнет и потребление на мощ против жители по време на втората военна акция в Чеченската република, както и в офанзиви в Сирия и поддръжка на " сепаратистите " в Донбас. Сенатът на Съединени американски щати преглежда дейностите на съветското държавно управление като " спонсориране на терористични актове ", се споделя в резолюцията.

В документа обаче се отбелязва, че „ нищо в резолюцията не би трябвало да се пояснява като разрешаващо потреблението на военна мощ или влизането на въоръжените сили на Съединени американски щати във военни дейности “.

Припомняме, че в политическите кръгове на Съединените щати още веднъж бяха отправени апели Русия да бъде приета за спонсор на тероризма. Този път се отличи ръководителят на Камарата на представителите на американския Конгрес Нанси Пелоси. Според Politico тя е заплашила държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, че в случай че Държавният департамент не признае Москва за спонсор на тероризма, Конгресът ще го направи.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР