Сенатът на американския щат Минесота почете покойния поп певец Принс,

...
Сенатът на американския щат Минесота почете покойния поп певец Принс,
Коментари Харесай

Пурпурни знаци ще бъдат издигнати на магистрала в САЩ в чест на покойния Принс

Сенатът на американския щат Минесота уважи починалия поп артист Принс, като гласоподава да посвети на него автомагистралата, която минава около неговия музей „ Пейсли парк “, съобщи АП.

Пурпурни знаци ще бъдат издигнати в сектор от автомагистралата наоколо до музея „ Пейсли парк “ в предградията на град Минеаполис в чест на починалия Принс Роджърс Нелсън.

„ Принс беше същински талант и новаторски актьор, който разшири границите на музиката и културите по способи, които в никакъв случай няма да бъдат забравени “, сподели основният спонсор на плана, републиканският сенатор Джулия Колман от Уакония. „ Неговото въздействие звучи в творчеството на безчет музиканти след него. Наследството му продължава да въодушевява актьори от новите генерации и до през днешния ден. “
Имотът „ Пейсли парк “ е мястото, където Принс умря ненадейно на 57-годишна възраст от свръхдоза с фентанил през 2016 година Сега излинява ролята на музей, както и звукозаписно студио.

По думите на сестрата на Принс Шарън Нелсън музиката на брат й ще живее постоянно. Тя прикани почитателите да посетят музея и да видят сбирката от 3000 обувки на починалия артист.

Идеята автомагистралата да бъде отдадена на Принс даде дългогодишният другар на звездата Марк Уебстър, който работи като защита в „ Пейсли Парк “. Уебстър беше измежду почитателите, които се събраха в Капитолия на щата Минесота, с цел да отпразнуват вота на локалния сенат.

Певецът, текстописец и композитор Принс добива популярност в края на 70-те години на предишния век с шлагери като „ Little Red Corvette, “ „ Let's Go Crazy “ и „ When Doves Cry “ . Въведен е в Залата на славата на рокендрола през 2004 година. В рамките на кариерата си той продава над 100 милиона албума.

Преди няколко години неговият най-известен албум „ Purple Rain “ , публикуван през 1984 година, беше включен в Националния кино указател на Съединени американски щати от Библиотеката на Конгреса.

Стойността на имуществото на Принс възлиза на 156,4 милиона щатски $. Тъй като артистът умря без наследство, шестимата му живи братя и сестри бяха посочени като негови наследници. Трима от тях в последна сметка продадоха множеството свои дялове на музикалната компания „ Праймъри уейв “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР