Сена е най-ярката звезда на Формула 1, гигант в спорта

...
Сена е най-ярката звезда на Формула 1, гигант в спорта
Коментари Харесай

Великите любовни истории: Айртон Сена, Лилиан, Суса и Адриане – три за щастие… преди нещастието

Сена е най-ярката звезда на Формула 1, колос в спорта си, уважаван като светец в родната Бразилия, обожаван от дамите, богат и харизматичен. Може ли въобще животът да стане по-хубав? Всъщност щастието и нещастието са двете страни на една монета – в никакъв случай не знаеш какво ще се падне, когато я подхвърлиш. На 1 май 1994 година шансът на великия играч най-сетне се изчерпва. По време на седмата обиколка на злокобната писта “Имола ” в Сан Марино, болидът му изхвърча от пистата със скорост 310 км/ч и се забива в стоманените ограждения. 34-годишният Сена умира на място.

Въпреки че когато си отиде толкоз младеж, не върви да поклатим глава и да заключим умно “Еми поживял си е задоволително ”, за Айртон Сена това въпреки всичко важи с цялостна мощ. И не приказваме единствено за спортните му достижения и славата. Говорим за завоеванията на любовния фронт. А те не са едно, и две. Нито дори 10. Три са дамите обаче, които влизат освен в леглото на Сена, само че и в сърцето му.

Ето техните истории.

 lilian-de-vasconcelos-souza-1

Когато Айртон и Лилиан Васконселос се женят през февруари 1981 година, двамата са още млади-зелени. Той към момента е играч по картинг и ще минат три години преди да се качи на щурата въртележка на Формула 1. Двамата се познават от детинство и им се коства сантиментално и редно да се “вземат ”, откакто към този момент са спали дружно. Скоро след сватбата Сена подписва контракт да се състезава за отбора “Ван Диймeн ” и младоженците отпътуват за Англия. Айртон е толкоз надъхан да печели и да направи име в мотоспорта, че съвсем не обръща внимание на младата си жена. Лилиан въобще не е очарована от този процес на събитията. Години по-късно ще каже: “Аз бях на второ място. Състезанията бяха на първо. Нищо не беше по-важно за него – нито фамилията, нито жена му, нищо. ”

След като сезонът завършва, фамилията се връща в Бразилия и взема решение да даде втори късмет на разтърсения си брак. Айртон даже обмисля да приключи с автомобилния спорт и да влезе в фамилния строителен бизнес. Но пристрастеността му към колите надвива и при започване на 1982-а се връща в Англия. Без Лилиан този път. На хартия бракът им продължава единствено още няколко месеца, след което завършва по взаимно единодушие. Малкоизвестен факт е, че макар късия им брак, Лилиан остава близка с неговото семейство и до ден сегашен.

 Screenshot_10

Вече свободен от брачните окови, Айртон полита като волна птица по пистите по света. През 1984 година е дебютът му във Формула 1, в Гран При на Бразилия, където се класира 17-ти. На идната година става член на отбора “Лотус-Рено ”, с който печели и първото си огромно съревнование – в Ещорил. След като се окичва с купата международен първенец през 1988 година, по природа срамежливия юноша от Сао Пауло внезапно се озовава под блясъка на прожекторите. Започват да го канят насам и насам, да дава доста изявленията и да взе участие в телевизионни стратегии. Публиката се залива от смях и откровено се забавлява, гледайки по какъв начин международният първенец танцува на сцената на детско предаване. След години, припомняйки си първата им среща, Суса ще потрепери от злокобното предвещание на нейните целувки: “Трябваше да го целуна и за 94-а! А стопирах на 93-а… ”

Връзката на Сена и Суса продължава от Коледа на 1988-а до Голямата премия на Монако през 1990-а, когато излиза наяве, че поради многото си професионални задължения просто не им остава време да бъдат дружно. По мотив раздялата им Суса споделя: “Той има потребност някой да бъде с него по 24 часа дневно и аз нуждая се някой да бъде с мен по 24 часа. Така че просто няма по какъв начин да се получи на този етап… ” Дават си мълчешком заричане, че откакто Сена завърши с Формула 1, отново ще се съберат и може би ще се оженят. След гибелта му Суса неведнъж ще се разкайва, че не е направила изпитание да отдели повече време на връзката им. Те са уверени, че тя е била огромната обич в живота на Айртон и че идващото му гадже, Адриане, е била единствено за запълване на голямата празнота, която е оставила Суса след раздялата им.

Само че Адриане по този начин и не съумява да запълни пробойната в сърцето на първенеца. Дори в противен случай, ще направи нова.

 Adriane_Galisteu

Снимка: By Braswiki – Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=19751607

Може да се каже, че историята на Сена и Адриане Галистеу стартира на 15 март 1993 година в 4 следобяд, когато 19-годишният бразилски модел пристъпва в офиса на “Елит моделс ” в Сао Пауло, с цел да се яви на кастинг. От Shell търсят хубави девойки за хостеси по време на бразилския Гран При. Адриане е измежду утвърдените кандидатки. За първи път вижда онлайн бъдещия си ухажор (всъщност единствено отдалече съумява да зърне синята му шапка) четири дни по-късно, когато Айртон идва на пресконференциата преди надпреварата, заобиколен от публицисти и почитатели. На 21-ви, в деня на надпреварата, до момента в който Адриане развежда някои от гостите из пит-лейна, един мъж я доближава и й се показва: “Аз съм персоналният помощник на Сена. Той ме помоли да ви взема телефонния номер. ” И тя му го дава. Тя няма по какъв начин да знае, че единствено за няколко минути асистентът е събрал номерата на още десетина девойки, тъй като Сена си прави персонален кастинг за другарка. Отдавна му се желае да има някого до себе си, който да му оказва помощ да разделя персоналния от професионалния живот. Приятелят му Брагуиня го поучава да избере тъкмо това момиче от останалите “кандидатки ”, тъй като наподобява по-наивна и елементарно манипулируема. Сена склонява да направи моделката своя публична другарка, въпреки че тогава си пада по друга жена.

Сена предлага на Адриане незабавно да стартира “работа ” като негово гадже и да го съпровожда на всички места 24/7 против положително месечно възнаграждение. И тъй като изгледите да направи сполучлива кариера в моделството все още наподобяват повече от оскъдни, Адриане приема офертата. Обаче скоро откакто заживяват дружно, Сена осъзнава, че е направил огромна неточност с тази жена. Не можеш да плащаш заплата на една секси кокона и да очакваш в подмяна лоялност и обич! Няколко дни по-късно към този момент е взел решение да скъса с нея, с цел да не може повече да накърнява публичния му имидж по подобен неприличен и долнокачествен метод.

 3_-_Adriane_Galisteu-002_(17132480761)

Снимка: Por Renan Katayama – 3 – Adriane Galisteu-002, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=41277610

Пет месеца след трагичната гибел на Сена на пистата “Имола ”, Адриане Галистеу безусловно продава целия му персонален живот на пресата под формата на автобиографична книга със заглавие “Моят живот с Айртон Сена ”. Адриане подписва с издателството на списание Caras контракт, който й обезпечава място в медийното пространство против роман от първо лице за връзката й с бразилския първенец.

И тъй като медийният апетит за пикантерии в никакъв случай не се уталожва, моделката пътува по целия свят и с ненаситност дава десетки изявленията, в които разкрива и интимните елементи от персоналния живот на Сена. На идната година Адриане театралничи за бразилското издание на Playboy като “последната другарка на Сена ”. Иска да й платят 200 хиляди $, с цел да си купи жилище и кола. По-късно обаче трансформира версията си и споделя пред пресата, че парите са й трябвали за лекуването на болния й от СПИН брат.

Славата й като “последната на Сена ” й подсигурява и контракт с малкия екран, а това сбъдва огромната й детска фантазия – да е актриса. Само че и актьорската й кариера не потръгва. Дълги години Адриане е безработна и охулвана от сънародниците си. За шанс (а при към този момент 47-годишната Адриана той май постоянно е бил в изобилие) през 2009 година се дами за богат правоприемник на фешън къща, от който има две деца. Но и през днешния ден, когато някой я разпознае и й изиска подпис, тя го прави в качеството си на “последната другарка на Сена ”.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР