Семинар на тема Доброволни формирования в област Сливен“ се състоя

...
Семинар на тема Доброволни формирования в област Сливен“ се състоя
Коментари Харесай

Доброволните формирования по защита на населението заседаваха в Областна администрация

Семинар на тематика „ Доброволни формирования в област Сливен “ се състоя през днешния ден в зала „ Георги Данчев “ на Областна администрация. В него взеха присъединяване регионалният шеф Минчо Афузов, заместник-областният шеф Антоний Андонов, представители на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ към Министерство на вътрешните работи, управлението на Регионална дирекция ПБЗН в Сливен, началниците на четирите районни служби „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, специалисти от четирите общински администрации в област Сливен, кметове на кметства и доброволци.

Целта на семинара бе участниците да бъдат осведомени с документа " Стратегията за развиване на доброволните формирования за попречване или преодоляване на бедствия, пожари и други изключителни обстановки в Република България с интервал на деяние 2021 – 2030 година ", както и с настъпилите и идни промени в нормативната уредба, свързани с активността на доброволните формирования.

Срещата протече под формата на презентация и полемика в извънредно градивен дух. Задавани бяха съответни въпроси и направени оферти за възстановяване активността на доброволните формирования, обменени бяха опит и хрумвания, свързани с прецизиране на системата за обявяване, възстановяване на материално-техническото застраховане, разбор на рисковете и пренасочване на доброволческите сили в някои сериозни местоположения и други

В рамките на семинара, в зала „ Георги Данчев “ бе експонирана и галерия с акварелни произведения на сливенския художник Иван Кънев, представящи действителни сериозни обстановки, случили се на територията на област Сливен.

В края на събитието представителите на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ разясниха, че доброволните формирования в област Сливен са извънредно дейни, виновни и добре проведени, което е причина за задълбочаване на съдействието сред локалните, районни и централни структури по отбрана на популацията.

Предстои нарастване в персоналния състав на доброволните формирования в област Сливен: за община Сливен – от 20 на 40 души, в община Нова Загора – от 15 на 30 щатни доброволци, в общините Котел и Твърдица - от 15 на 20 чиновници в доброволните формирования.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР