Семейството на Ценко Чоков не успя да си върне кметския

...
Семейството на Ценко Чоков не успя да си върне кметския
Коментари Харесай

Съпругата на Ценко Чоков не можа да довърши делото му - загуби изборите в Галиче

Семейството на Ценко Чоков не съумя да си върне кметския пост във врачанското село Галиче. Там до балотаж стигна брачната половинка на някогашния кмет - Цветелина Нелова (местна коалиция " Новото време " ), само че по първични данни тя губи изборите.
Новият кмет на Галиче е Страхил Стоянов (ГЕРБ). Той зае кметския пост през май 2018 година след преустановяване на пълномощията на Чоков.
" Благодаря на всички гласоподаватели. Радвам се. Притеснен съм и разчувствуван. Мисля, че печелим с 140 гласа. “, сподели Стоянов директно, откакто станаха ясни резултатите.
„ Силно се надяваме, че Галиче към този момент не е в плен на страха. Надяваме се, че към този момент Галиче няма да прави престъпни вести “, добави той.
„ Ще се боря до последно да изкореня страха. Ще преасфалтираме улиците и ще създадем осветлените “, закани се той.
По-рано очевидци разкриха, че Чоков е заплашвал хора, с цел да гласоподават за жена му. Ако не гласоподават за брачната половинка му трябвало да възстановят изяденото и изпитото от тях по време на предизборните манифестации. Има и постъпили сигнали, че родственик на кандидат-кмет обикаля през нощта по домовете на хората, с цел да ги принуди да гласоподават за избран човек.
Изборният резултат в селото е предиздвикал самият Чоков да си тръгне сърдит от секцията.
Припомняме, че Ценко Чоков, който е избиран за кмет на Галиче четири пъти от разнообразни политически сили, е наказан на първа инстанция като началник на тайфа за рекет, лихварство, побоища и палежи. Заради процеса при започване на 2018 година бяха прекъснати и пълномощията му като кмет на врачанското село.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР