Семейството на Михаел Шумахер планира да съди списание, публикувало генерирано

...
Семейството на Михаел Шумахер планира да съди списание, публикувало генерирано
Коментари Харесай

Семейството на Шумахер ще съди списанието, публикувало интервю на изкуствен интелект

Семейството на Михаел Шумахер възнамерява да съди списание, разгласило генерирано от изкуствен интелект " изявление " с някогашния водач от Формула 1.

Шумахер, седемкратен първенец във Формула 1, получи тежка мозъчна травма при ски случай през декември 2013 година и от този момент не се е появявал на обществени места.

Die Aktuelle разгласява фотография на усмихнатия 54-годишен Шумахер на корицата на последното си издание със заглавие " Михаел Шумахер, първото изявление ".

Под него е подложен слоган с текст " Звучеше лъжливо същински ", а в публикацията излиза наяве, че хипотетичните цитати са били направени от изкуствен интелект.

Статията е направена благодарение на стратегия за изкуствен интелект, наречена charatcter.ai, която изкуствено генерира " цитати " на Шумахер за неговото здраве и семейство, написа BBC Sport.

" С помощта на моя екип фактически мога да заставам самичък и даже постепенно да извървя няколко крачки ", гласят " цитатите " на Шумахер.

" Жена ми и децата ми са благословия за мен и без тях нямаше да се оправя. Те ме поддържат и стоят твърдо на моя страна ".

Семейството е удостоверило пред осведомителна организация " Ройтерс ", че възнамерява да заведе дело по правосъден път. Издателите на списанието обявиха, че няма да разясняват въпроса.

В документален филм на Netflix от 2021 година брачната половинка на Шумахер Корина споделя: " Живеем дружно у дома. Провеждаме терапия. Правим всичко допустимо, с цел да създадем Михаел по-добър и да се уверим, че се усеща удобно, и просто да го накараме да почувства нашето семейство, нашата връзка. Опитваме се да продължим да живеем като семейство, по метода, по който той го харесваше и към момента го прави. И продължаваме да живеем живота си. Личното си е персонално, както той постоянно е казвал. За мен е доста значимо той да може да продължи да се любува на персоналния си живот, доколкото е допустимо. Михаел постоянно ни е защитавал, а в този момент ние пазиме Михаел ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР