Семейството на кореспондент на Ал Джазира в ивицата Газа е

...
Семейството на кореспондент на Ал Джазира в ивицата Газа е
Коментари Харесай

Семейството на репортера на Ал Джазира получава израелска заплаха да напусне дома си в Газа

Семейството на сътрудник на Ал Джазира в линията Газа е получило заплашително телефонно позвъняване, за което се твърди, че идва от израелската войска, като ги предизвестява неотложно да изоставен дома си, защото Израел ускорява бомбардировките на обсадения анклав.

Съпругът на Юмна ЕлСайед получи позвъняването в понеделник и му беше казано да избяга от град Газа и да тръгне на юг, макар че няма безвредни пътища за излизане от региона.

Продължете да четете

лист от 4 детайла. Израел споделя, че германско-израелската жена, взета от Хамас на музикален фестивал, е мъртва Кипър се приготвя за идващи бежанци на фона на страховете от война в Ливан Израел принудително изчезва Газа Анализ: външни фактори във войната на Израел против Газа завършек на списъка

ЕлСайед сподели, че позвъняването е пристигнало от частен номер. „ Обаждащият се обърна към брачна половинка ми с цялостното му име и му сподели, че „ Това е израелската войска, ние ви споделяме да се изтеглите на юг, тъй като в идващите часове ще бъде доста рисково в региона, в който се намирате “, ”, сподели тя със звука на детонации, който се разнесе на всички места към нея.

Кореспондентът сподели, че има седем фамилии, състоящи се от към 100 души, които сега живеят в постройката, само че единствено с нейното е открит контакт. „ Нито едно от другите шест фамилии не получи предупредително позвъняване от израелските военни, както направихме ние, тъй че това беше директна опасност единствено за нас, за нашето семейство. “

ЕлСайед сподели, че е прекомерно „ рисковано “ да се избяга на фона на тежката израелска бомбардировка, която се ускори, до момента в който Израел задълбочава наземната си атака в линията Газа. В понеделник израелските танкове доближиха покрайнините на град Газа и за малко прерязаха основния път, свързващ северната част на линията с южната й част.

„ Не знам какъв брой безвредно би било в действителност да вземем колата си и да си тръгнем и да караме под тази тежка бомбардировка. Много е рисковано, въобще не наподобява безвредно “, сподели ЕлСайед, добавяйки, че продължаващата бомбардировка на юг не предлага никакви гаранции, че хората, които се движат там, ще бъдат в сигурност.


През последните седмици израелската войска предизвести 1,1 милиона души, живеещи в северната част на Газа, в това число град Газа, да се изтеглят на юг, защото ускорява офанзивите си след изненадващо нахлуване от Хамас, групата, ръководеща Ивицата, в Израел повече от преди три седмици. Жителите обаче споделят, че на никое място не е безвредно и няма безвредни направления за евакуация, защото най-интензивната бомбардировка в последните години продължава.

В изказване Ал Джазира сподели, че „ осъжда израелската опасност “ против ЕлСайед и нейното семейство.

„ Тази гнусна опасност идва единствено няколко дни след безразборното ликвидиране на фамилията на журналиста на Al Jazeera Arabic, Ваел ал-Дахдух, които бяха помолени да се реалокират на юг, преди да бъдат бомбардирани “, се споделя в известието.

Във вторник израелска офанзива умъртви брачната половинка на Дадух, 44-годишната Амна; неговият 16-годишен наследник Махмуд; седемгодишната му щерка Шам; и неговият внук Адам.

Междувременно минимум 29 публицисти са били убити от началото на войната: 24 палестинци, четирима израелци и един ливанец, съгласно доклад на Комитета за отбрана на публицистите (CPJ).

„ Действията на Израел не престават безнаказано, защото те се пробват да накарат пратеника да млъкне “, се споделя в изказването на Ал Джазира. „ Ал Джазира изрично осъжда тези актове на принуждение и приканва интернационалните институции да се намесят и да защитят публицистите и всички почтени цивилни. “


Коментирайки телефонното позвъняване, получено от фамилията на ЕлСайед, Шериф Мансур, програмен координатор за Близкия изток и Северна Африка в CPJ, сподели, че неговата организация е „ извънредно разтревожена “.

„ Много палестински публицисти поеха доста опасности, като рапортуваха от Газа “, сподели Мансур пред Al Jazeera.

„ Те са изправени пред експоненциални опасности и към този момент са платили тежка такса. Много от тях са изгубили сътрудници, медийни уреди, фамилии и е трябвало да избягат, търсейки сигурност, когато няма безвредно леговище или излаз. “

Хадиджа Пател, ръководител на Международния институт за преса, също разказа опасността като „ доста обезпокоително “ развиване.

„ Това е индикация за съзнателно ориентиране към публицисти, нещо, за което сме загрижени като част от наклонност, която следим в този спор “, сподели тя пред Al Jazeera.

„ Искаме да … призовем израелските сили да защитят живота и работата на публицистите в тази война. “

Бомбардирането на Израел умъртви минимум 8306 палестинци в Газа от 7 октомври. В Израел над 1400 души бяха убити при офанзивата на Хамас.

Източник: Ал Джазира
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР