Семейството на Евелин Банев-Брендо вече е с ново гражданство. Той

...
Семейството на Евелин Банев-Брендо вече е с ново гражданство. Той
Коментари Харесай

Брендо се крие в Швейцария?

Семейството на Евелин Банев-Брендо към този момент е с ново поданство. Той се е погрижил да скрие от българските управляващи както околните си, по този начин и фамилните милиони, множеството от които се водят на името на някогашната му брачна половинка Моника Добринова.
По този метод у нас няма да ѝ се търси наказателна отговорност за греховете на някогашния ѝ брачен партньор. Добринова станала швейцарски жител, с цел да се защищити от родните закони и да може да живее умерено. В ъндърграунда не е загадка за никого, че наказаният на 20 години затвор Брендо е вложил милионите си в швейцарски банки, както и че има първокласни жилища в Монтрьо.

През 2013 година в центъра на Монтрьо за обмен са оповестени посредством търг на правосъдните управляващи два първокласни жилището. Единият от тях е двустаен с балкон, като е оценен на 920 хиляди франка от съдия-изпълнител. По-малкият е на стойност 190 хиляди франка. Тогава се разшумя, че въпросните парцели са точно благосъстоятелност на българки от София.

Те не плащали налози и не давали дължимите такси за поддържане на кооперацията. Според тамошните закони това автоматизирано задейства процедурата за насилствена продажба. След като съдия-изпълнител стартира да рови из собствеността на парцелите, излиза наяве, че дамите притежатели са наказани на три години затвор, зад тях се крие и „ кокаиновият крал “ Брендо. Твърдо доказателство, че точно Брендо има благосъстоятелност там, е, че един от жилищата е на брачната половинка му Моника Добринова, написа "Ретро. "

Самата тя взела това решение, с цел да не може да се домогнат до парите на фамилията, без значение че огромна част от тях се намират в офшорки и мъчно могат да бъдат проследени. Междувременно самият Брендо е безусловно неоткриваем, най-малко съгласно управляващите. „ Кокаиновият крал “ има три произнесени присъди от три разнообразни страни, само че самият той е в цялостна конспиративност. През юни Румъния му даде 10 и половина години затвор за трафик на 51 кг кокаин. Пред италианските управляващи юристите на Брендо апелираха 20-годишната присъда, само че без триумф, и по този начин по делото „ Кокаиновите крале” той получи дефинитивна присъда.

Официално Банев е търсен с алена бюлетина от Интерпол по искане на Румъния от две години насам още до момента в който против него течеше следствието. През цялото време до момента Брендо беше в България и постоянно се явяваше на делото против него, брачната половинка му, балдъзата и доведения му брат. Последният път, когато се появи обществено, бе на 17 март. Тогава персонално чу решението на Апелативния съд, че ще лежи 6 година поради пране на пари от наркотрафик.

Напук на слуховете, че е духнал в чужбина, бдителни гости в огромен столичен хотел постоянно го разпознават измежду клиентите на заведенията. Брендо не се набива на очи. Около него няма защита. Облечен е елегантно, по финален вик на модата. Околните не допускат, че нисичкият, само че добре комплициран мъж с каскет, който добродушно пие чай или се разхожда умерено, е „ кокаиновият крал “ Евелин Банев-Брендо - наказан за трафик на стотици килограми кокаин от Южна Америка към Европа и за пране на десетки милиони левове от такава незаконна активност. За разлика от него, доближените му Тинко Гарев, някогашен необут на СИК от Хасково, Матей Боев и още няколко души към този момент са в пандиза.

След като в Румъния го осъдиха дефинитивно на 10 и половина години затвор през юни, не е дошло ново искане той да бъде екстрадиран там. Няма и постъпили документи към България присъдата му да бъде изпълнена у нас. Ако обаче Брендо реши да стъпи в Румъния, ще бъде арестуван незабавно, разясняват служители на реда.

Единственият път, когато Румъния изиска публично Брендо, беше през април 2014 година, когато му повдигнаха обвиняване в северната ни съседка. Тогава българският съд отхвърли да го съобщи, тъй като румънците не дадоха отговор на питането за какво го желаят - за следствие, присъда или друго, както и къде ще излежи наказването си, в случай че го признаят за отговорен.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР