Семейството на директор на издателство в САЩ, убит при инцидент с лодка в Италия, настоява за пълно разследване, отговорност

...
Семейството на ръководител на издателство в САЩ, убит при инцидент
Коментари Харесай

Семейството на ръководител на издателство в САЩ, убит при инцидент с лодка в Южна Италия, призовава италианските власти за пълно разследване на смъртта

От Асошиейтед прес, 11 август 2023 г., 6:35 AM. Италия настоява италианските власти да разследват напълно смъртта и да потърсят отговорност от всеки отговорен.

„Ние си сътрудничим с италианските власти в техните разследвания и ще продължим да го правим, докато не приключат“, се казва в изявлението късно в четвъртък пред Асошиейтед прес от Майк Уайт, съпруг на Адриен Вон, от името на тяхното семейство.

Вон, 45-годишният президент на американския клон на Bloomsbury Publishing, беше убит на 3 август, когато наетата моторна лодка, наета от семейството й, се блъсна в чартърна платноходка край Амалфи Крайбрежие.

Капитанът на моторната лодка е разследван по подозрение за непредумишлено убийство и причиняване на корабокрушение, казаха прокурорите. Все още не са обявени обвинения.

Прокурорът от Салерно Джузепе Борели каза на 5 август, че Вон се е греела на носа на лодката и е отскочила във водата в момента на удара . Двама лекари, които бяха сред пътниците на платноходката, се гмурнаха в морето, за да се опитат да помогнат и близък плавателен съд я отведе до брега, но Вон почина, преди тя да бъде откарана в болницата.

Уайт и шкиперът на моторната лодка бяха ранени; двете деца на семейството са невредими.

В изявлението, издадено от говорител, Уайт каза, че смъртта на Вон е опустошила семейството. „Нейното отсъствие от живота ни и ужасните обстоятелства на нейната смърт са невъзможни за разбиране“, каза той.

„Очакваме италианските власти да разследват напълно обстоятелствата довело до смъртта на Адриен, за да се установи кой е отговорен за това и да се гарантира, че всяко лице, за което се установи, че носи отговорност, ще бъде подведено под отговорност съгласно италианската система за наказателно правосъдие“, каза той, добавяйки молба за поверителност на семейството.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР