Семейството на британски боец в Украйна, пленен от руските сили,

...
Семейството на британски боец в Украйна, пленен от руските сили,
Коментари Харесай

Семейството на британец, пленен от руските войски в Украйна, отправи емоционален призив

Семейството на английски войник в Украйна, покорен от съветските сили, насочи прочувствен апел и благодари за поддръжката, което е получило. Гражданинът на Обединеното кралство е с обвинявания, които могат да му донесат смъртна присъда, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Роднините на Ейдън Аслин, единият от трима души, упрекнати, че са наемници на украинските сили, споделиха, че си сътрудничат с английското външно министерство и украинското държавно управление, с цел да го върнат вкъщи.

В изказване, публикувано посредством английското външно министерство, те разказват Аслин като " доста обичан човек, който липсва доста на околните си ".

Това става, откакто президентът на украинската сепаратистка Донецка национална република (ДНР) разгласи, че висшият съд на ДНР стартира да гледа делото против тримата британци.

Би Би Си заяви, че Аслин, който е на 28 години, и единият от упрекнатите дружно с него, 48-годишният Шон Пинър, са застанали на подсъдимата пейка в проруската територия.

Има опасения, че в случай че бъдат приети за отговорни по повдигнатите им обвинявания, включващи опит " за завладяване на властта ", съдът, който не е интернационално приет, може да им издаде смъртна присъда.

Двамата са били в състава на постоянни елементи на украинската войска в Мариупол. Принадлежността на третия британец, Андрю Хил, който е покорен в региона на Николаев, е неразбираема.

Вчера бяха публикувани фрагменти, на които се твърди, че са Аслин, Пинър и Саудун Брахим, марокански жител, и че са застанали на подсъдимата пейка.

На записа те приказват единствено, с цел да потвърдят, че са наясно с обвиняванията против тях и да кажат, че са съгласни делото да продължи без свидетелски показания, съгласно Би Би Си.

В понеделник сепаратисткият президент Денис Пушилин съобщи, че " закононарушенията, които те са направили, са чудовищни ", заяви сепаратистката информационна организация ДАН.

Семейството на Аслин споделя следното в обръщението си: " Ние фамилията на Ейдън Аслин молим да не бъдем притеснявани от медиите в този момент. Това е доста сензитивен и прочувствен миг за фамилията и бихме желали да благодарим на всички, които ни поддържаха ".

" В момента работим с украинското държавно управление и английското външно министерство за връщането на Ейдън вкъщи. Ейдън е доста обичан и ни липсва доста. Надяваме се, че доста скоро ще бъде освободен ", допълват околните.

Британският вицепремиер Доминик Рааб съобщи, че външното министерство на Обединеното кралство " ще направи всички нужни действия " от името на Аслин.

" Що се отнася до този случай, не съм осведомен с всички детайлности, само че, несъмнено, чакаме всички международноправни правила при воденето на военни дейности да бъдат спазвани и ще създадем всички нужни действия ", сподели Рааб пред радио Ел Би Си.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР